De Horizon Forbidden West Trophy Gids - Zo haal je alles uit de game

Article
vrijdag, 18 februari 2022 om 14:00
the horizon forbidden west s robots use things that weren t feasible in the first gamef1644852193
Horizon Forbidden West komt vandaag uit en natuurlijk staan tal van spelers te popelen om met de game aan de slag te gaan. De nieuwe PlayStation-exclusive is uiteraard voorzien van een scala aan trophies en in onze Horizon Forbidden West Trophy Gids helpen we je om het onderste uit de kan te halen. Wij vertellen je precies hoe je alles uit de game kunt halen door je te helpen met het verzamelen van alle trophies, inclusief de Platinum Trophy!
Veel open-world games steken hun trofeeënlijst in op een manier die spelers helpt om het onderste uit de kan te halen. Alle hoeken van de game worden verkend met de manier waarop je de Platinum Trophy moet behalen. In onze Horizon Forbidden West Trophy Gids leggen we stap voor stap uit welke trofeeën je allemaal kunt vinden en wat de handigste manier is om ze allemaal binnen te halen.
In een grote open-world game als deze wordt vaak van spelers verwacht om alle mogelijkheden in de game te verkennen. Toch is er wel een tactiek in de manier waarop je alles verkent. Het halen van de Platinum Trophy hoeft dan ook niet moeilijk te zijn.

Het stappenplan

Om alles in Horizon Forbidden West te doen, is een stappenplan wel handig. We raden dan ook aan om deze volgorde aan te houden als je alle trophies in de game zo efficiënt mogelijk wil verdienen. In totaal zijn er 59 trofeeën om te verzamelen, waarbij je de Platinum natuurlijk pas krijgt als je de andere 58 trofeeën hebt binnengehaald. Gelukkig kun je de game opdelen in 5 stappen waardoor je efficiënt kunt werken.
Voordat we verder gaan, is een spoiler-waarschuwing wel van toepassing. In totaal zijn er namelijk 39 trofeeën die vanaf het moment van opstarten op verborgen staan. Daarvan hebben elf direct te maken met het hoofdverhaal, dus als je daar helemaal niks over wil weten, raden we af om het tabje Overzicht: Horizon Forbidden West Trophies te bezoeken. Directe spoilers zullen we uiteraard niet strooien.
horizon forbidden west 4f1622150852

Stap 1: Speel het verhaal tot Main Quest “Seeds of the Past”

De eerste stap om alles uit Horizon Forbidden West te halen is om het verhaal lekker te spelen en iedere keer dat je een machine ziet deze te scannen en uit te schakelen. Aan het scannen en slopen van de machines zitten namelijk een aantal trofeeën gekoppeld en je wil niet achteraf de hele map nog een keer afleggen om alle machines opnieuw te scannen omdat je misschien één gemist hebt.
We raden vervolgens aan om door te spelen tot je de Main Quest “Seeds of the Past” hebt afgerond. Het is belangrijk dat je het verhaal na deze missie tijdelijk pauzeert. Dit is het moment dat je de optie krijgt om een aantal bepalende zijmissies te doen die gekoppeld zitten aan specifieke trofeeën.
Kotallo, Zo en Alva hebben ieder een eigen Side Quest die gekoppeld zitten aan bronzen trofeeën en in onze ervaring is de missie van Kotallo te missen is. Het missen van deze missie kan ervoor zorgen dat je de game nog een tweede keer moet spelen, tenzij je meerdere save-files aanmaakt.
horizon forbidden west review bordspelf1644666772

Stap 2: Missies, collectables en uitdagingen

Nadat je “Seeds of the Past” hebt voltooid, heb je toegang tot het gros van de nodige upgrades om alle geheimen in de wereld te ontdekken. Dit is dan ook het perfecte moment om de rest van de wereld te ontdekken door de Tallnecks te ontgrendelen, alle Side Quests en Errands af te ronden. Let alleen specifiek op bij een zijmissie in de woestijn waarvoor je een hoge berg moet beklimmen. Van deze berg moet je af gliden voor 60 seconden voor een bronzen trofee.
Ook is het tijd om collectables te vinden waarbij je alle Cauldrons en Relic Ruins moet voltooien. Alle Cauldrons moet je namelijk uitspelen voor een zilveren trofee, terwijl je de verzamelobjecten uit de Relic Ruins nodig hebt om een andere zijmissie af te ronden. Naast deze collectables is het ook van belang om minimaal 1 Survey Drone, 1 Black Box, 1 Vista Point en 1 Signal Tower af te ronden. Hiervoor krijg je namelijk ook een bronzen trofee.
Vervolgens mag je verzamelpet af en mogen de bokshandschoenen aan, want je moet alle Melee Pits in de game uitspelen. Alleen zo kun je de Enduring uitdagen en de trofeeën die hieraan gekoppeld zijn verkrijgen. Naast de Melee Pits moet je ook iedere Bandit Camp van de kaart wegspelen om zo een zilveren trofee te krijgen, terwijl hetzelfde geldt voor de Hunting Grounds-uitdagingen. Voltooi vervolgens één set aan Arena-uitdagingen en je speelt nog een bronzen trofee vrij.
Met al het vechtuitdagingen voltooid, kun je uitrusten door een aantal potjes Machine Strike (het bordspel dat geïntroduceerd wordt in Horizon Forbidden West) te spelen. Je moet namelijk twee potjes winnen tegen verschillende tegenstanders om een bronzen trofee vrij te spelen, waarna je gelijk door kunt gaan met het racen in Gauntlet Runs. Ook hiervan moet je twee verschillende races afleggen om een bronzen trofee te verdienen.
horizon forbidden west 2f1632911376

Stap 3: Upgrades

Aan het upgraden van Aloy en haar uitrusting zitten tal van trofeeën gekoppeld. Deze stap kun je dan ook gelijkdelijk aan met de eerste twee stappen uitvoeren, maar is handig om nog wel even toe te lichten. Zo kun je het beste vroeg in de game drie Outfits uitkiezen en die helemaal upgraden voor een bronzen trofee. Hetzelfde geldt voor wapens, want op lager level kost het minder moeite om deze helemaal te upgraden. Voorzie je wapens ook van twee Coils zodra dit kan voor nog een bronzen trofee.
Ook raden we aan om vroeg je Food Pouch, Potion Pouch, Resource Pouch, Trap Pouch, en een Ammo Pouch te upgraden. Zodra je deze allemaal één keer naar een hoger niveau tilt, krijg je ook hier een trofee voor en meer voorraad kunnen dragen is simpelweg enorm handig.
Wanneer je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, heb je als het goed is ook tal van Skill Points gekregen. Gebruik deze in de verschillende pilaren, maar zorg wel dat je eerst één Skill Tree helemaal ontgrendeld voor een zilveren trofee. Werk vervolgens ook een aantal andere Skill Trees af om nog twee bronzen trofee te krijgen. De eerste voor het leren van verschillende wapentechnieken, terwijl de andere met de Valor Surge te maken heeft.
Doordat je de Cauldrons allemaal ontgrendeld hebt, kun je tal van machines Overriden. Doe dit zoveel mogelijk, want hier zit ook een trofee aan gekoppeld. Zorg er in ieder geval voor dat drie van deze machines de Charger, Bristleback en Clawstrider zijn, want die moet je voor een andere trofee als paard gebruiken.

Stap 4: Speel het verhaal uit

Met het gros van de nodige missies, collectables en uitdagingen uit de weg, kun je nu het verhaal met een gerust hart uitspelen. Door dit te doen, verdien je de rest van de Main Quest-trofeeën en de trofee voor het beklimmen van alle Tallnecks. De laatste zat namelijk door het verhaal achter slot en grendel.

Stap 5: Opruimdienst

Door alle bovenstaande stappen uit te voeren ben je als het goed is ook level 50 en heb je de drie bijbehorende trofeeën daardoor vrijgespeeld. Als dat niet het geval is, raden we aan om de Side Quests en Errands te doen die sinds het vervolgen van het verhaal in Stap 4 zijn vrijgekomen. Dit is nodig voor nog één laatste trofee die gekoppeld zit aan een functie die pas laat in de game beschikbaar wordt gemaakt.
Gaandeweg ben je tijdens het verhaal ook een Dyer tegengekomen. Mocht je een Outfit nog niet van een ander kleurtje, moet je daarvoor nog even naar een plek als Plainsong reizen, want daar zit een Dyer. Als je dit hebt gedaan, zou je nu alle trofeeën in Horizon Forbidden West moeten hebben. Dat betekent dat de Platinum Trophy voor jou is en je daadwerkelijk alles uit de game hebt gehaald.
horizon forbidden westf1675161467

Overzicht: De Horizon Forbidden West Trophies

Platinum - All Trophies Obtained
  • Obtained all Horizon Forbidden West trophies.
Brons - Reached Level 20
  • Reached player level 20.
Brons - Reached Level 30
  • Reached player level 30.
Zilver - Reached Level 50
  • Reached player level 50.
Brons - Reached the Daunt
  • Arrived at the Daunt seeking passage into the Forbidden West.
Brons - Secured Passage to the Embassy
  • Cleared the way to the Embassy and reopened the Daunt.
Brons - Attended the Embassy
  • Survived the ambush at the Embassy and gained passage into the Forbidden West.
Brons - Established the Base
  • Secured a vase of operations and rebooted GAIA.
Brons - Recovered AETHER
  • Defended the Kulrut and recovered AETHER.
Brons - Recovered POSEIDON
  • Drained Las Vegas and recovered POSEIDON.
Brons - Recovered DEMETER
  • Encountered the Quen and recovered DEMETER.
Brons - Recovered Beta
  • Followed Beta’s distress signal and brought her back to base.
Brons - Discovered Faro’s Fate
  • Survived Thebes and befriended the Quen.
Brons - Flew on the Wings of the Ten
  • Flew into battle and vanquished Regalla.
Goud - Discovered Nemesis
  • Put an end to the Zenith threat and discovered Nemesis.
Brons - Chose a Desert Commander
  • Aided both Drakka and Yarra and chose the better candidate.
Brons - Saved the Daunt
  • Resolved all of the problems troubling the Daunt.
Brons - Aided Kotallo
  • Heled Kotallo build and test a mechanized arm.
Brons - Healed the Land-gods
  • Helped Zo reboot the land-gods to save Plainsong.
Brons - Recovered Alva’s Data
  • Helped Alva retrieve data to help the Quen.
Brons - First Tallneck Overridden
  • Reached the top of a Tallneck and accessed its information.
Zilver - All Tallnecks Overridden
  • Reached the top of every Tallneck and accessed their information.
Brons - First Revel Camp Completed
  • Completed key objectives in 1 Rebel Camp.
Zilver - Defeated Asera
  • Investigated all Rebel Camps and helped Erend defeat Asera.
Brons - First Core Overridden
  • Reached the score of a Cauldron and accessed its information.
Zilver - All Cores Overridden
  • Reaced the Core of every Cauldron and accessed their information.
Brons - Obtained 3 Stripes at a Hunting Ground
  • Earned at least a Quarter Stripe mark in all three trials at one Hunting Ground.
Zilver - Obtained 3 Stripes at All Hunting Grounds
  • Earned at least a Quarter Stripe mark in all three trails at all Hunting Grounds.
Brons - All Acquisition Machines Killed
  • Killed at least one of every type of Acquisition machine.
Brons - All Recon Machines Killed
  • Killed at least one of every type of Reconnaissance machine.
Brons - All Combat Machines Killed
  • Killed at least one of every type of Combat machine.
Brons - All Transport Machines Killed
  • Killed at least one of every type of Transport machine.
Rode All Regular Mounts
  • Rode a Charger, Bristleback, and Clawstrider.
Zilver - All Machine Types Scanned
  • Encountered and Focus scanned every type of machine.
Brons - Completed a Long Glide
  • Gilded uninterrupted for 60 seconds.
Brons - Completed 2 Flying Mount Quests
  • Completed 2 quests that required a flying mount.
Brons - Won 2 Gauntlet Runs
  • Won first place in two different Gauntlet Runs.
Brons - Completed a Set of Salvage Contracts
  • Completed all contracts at a Salvage Contractor
Brons - Completed 4 Rebel Outposts
  • Defeated the outpost leader and recovered the tags from 4 Rebel Outposts.
Brons - Completed 3 Relic Ruins
  • Discovered and completed 3 Relic Ruins.
Brons - Completed Arena Challenge Set
  • Completed 1 Arena challenge set.
Brons - Defeated Machine Strike Challengers
  • Won a match against 2 different Machine Strike challengers.
Brons - Obtained All Weapon Classes
  • Obtained 1 weapon from every weapon class.
Brons - Used all Elemental States
  • Inflicted every elemental state on an enemy at least once.
Brons - Performed 3 Melee Combos
  • Successfully performed 3 different unlockable melee combos.
Brons - Stealth Killed 10 Machines
  • Performed a stealth kill on 10 Machines.
Brons - Tore off 100 Components
  • Detached 100 components from Machines.
Brons - Picked up 5 Heavy Weapons
  • Picked up 5 different heavy weapons.
Brons - 10 Types of Machine Overridden
  • Unlocked and used the overrides for 10 different types of machine.
Brons - Defeated the Enduring
  • Defeated the Tenakth melee master known as the Enduring.
Brons - Fully Upgraded a Valor Surge
  • Upgraded a Valor Surge to its maximum level.
Brons - Upgraded 3 Weapons
  • Fully upgraded 3 weapons.
Brons - Upgraded 3 Outfits
  • Fully upgraded 3 different outfits.
Brons - Upgraded Every Pouch Type
  • Upgraded the Food Pouch, Potion Pouch, Resource Pouch, Trap Pouch, and any ammo pouch at least once.
Brons - Enhanced Weapon with Coils
  • Equipped a weapon of any tier with 2 coils.
Brons - Unlocked 3 Weapon Techniques
  • Unlocked a Weapon Technique for 3 different weapon classes.
Zilver - Skill Tree Learned
  • Learned all available skills on one tree.
Brons - Recovered 5 Different Collectables
  • Completed 1 Survey Drone, 1 Black Box, 1 Relic Ruin, 1 Vista Point, and 1 Signal Tower.
Brons - Used Dye Flowers
  • Used Dye Flowers to unlock and apply a new dye.