Dutch Comic Con uitgesteld naar medio 2021

News
maandag, 26 oktober 2020 om 14:30
dutch comic con utrecht 2019 nepwapens verboden 148597
Er is een nieuwe data voor de Dutch Comic Con. Eigenlijk zou de tiende editie van de Heroes Dutch Comic Con gepland staan op 21 en 22 november 2020. Maar je raad het al: corona gooide roet in het eten. Je kunt 19 en 20 juni in je agenda zetten als nieuwe data.

Waarom pas medio 2021?

De organisatie van de Nederlandse editie van Comic Con geeft via de haar officiële website aan bewust te hebben gekozen om het pas in juni te laten plaats vinden:

“Het jubileumfeest is dit jaar meerdere keren verplaatst vanwege het coronavirus. Iedere verplaatsing gaat gepaard met teleurstelling. Om een nieuwe teleurstelling te voorkomen, hebben we gekozen voor een datum die wat verder in de toekomst ligt. Met deze nieuwe datum beogen we het risico zo klein mogelijk te maken dat we opnieuw het jubileumfeest moeten verplaatsen.”

Normaal gesproken komen er zo’n 40.000 bezoekers jaarlijks naar de Dutch Comic Con. Mensen die al een toegangsbewijs voor de editie van 2020 hadden gekocht, kunnen dit toegangsbewijs bewaren en daarmee naar de editie van 2021.
10 gave dutch comic con cosplay outfits creatief in utrecht 142594 1

Wat doet de rest?

De Dutch Comic Con was zeker niet de enige beurs die afgelopen jaar niet door kon gaan. Vanwege corona zijn zo beetje alle evenementen afgelopen jaar afgelast. Ook waren er vergelijkbare evenementen als de Dutch Comic Com die wel doorgingen zoals de gamescom in Keulen.
Deze ging uiteindelijk in aangepaste vorm door. De Duitse gamescom in de grootste gamebeurs ter wereld en trekt normaal gesproken ruim 370.000 bezoekers. Onze oosterburen kozen ervoor dit evenement online te laten plaats vinden. In 2021 wordt het waarschijnlijk een combinatie van beide.
Met alle corona ontwikkelingen blijft het natuurlijk altijd de vraag of het evenement medio 2021 echt kan doorgaan. Het geeft voor de liefhebbers in elk geval iets van houvast en iets leuks om naar uit te kijken.