Duizenden adressen op straat door datalek bij bol.com

News
dinsdag, 14 juli 2020 om 17:00
xgn google image
bol.com heeft enige tijd een datalek gehad waardoor de gegevens van duizenden particuliere verkopers op straat lagen. Het ging hierbij om zo'n negenduizend woonadressen van verkopers op het platform. Dat meldt RTL Nieuws.
De adressen van mensen die via bol.com hun tweedehandsspullen verkopen waren in te zien tussen 15 juni en 8 juli voor iedereen die gebruik maakte van de bol.com-app. Het probleem is ontstaan door een technische fout die gegevens van zakelijke en particuliere verkopers moet splitsen. Volgens bol.com moeten zakelijke verkopers hun gegevens publiceren, maar is dat bij particulieren niet de bedoeling. Dit is door de fout wel gebeurd bij ongeveer 9.000 verkopers.

Datalek bij bol.com inmiddels opgelost

Inmiddels is het probleem opgelost in de app. bol.com heeft daarbij iedereen die gedupeerd is geïnformeerd rondom het datalek. De gegevens zijn volgens bol.com niet misbruikt, maar wel zijn ze gemiddeld 2,5 keer bekeken door onbevoegden in de periode van het lek. bol.com heeft het lek intussen ook doorgegeven aan de Authoriteit Persoonsgegevens, de Nederlandse privacywaakhond.
Dit is niet het eerste datalek dat bij bol.com ontstaat. Eind vorig jaar wat er ook een dergelijk lek, waarbij vermoedelijk 10.000 Belgische en Nederlandse klanten gedupeerd raakten, nadat ze online speelgoed kochten bij verkoper Toppie Speelgoed.

Populair Nieuws

Laatste Reacties