De beste Action-adventure games van 2020 tot nu toe

  2020 is niet op alle vlakken het beste jaar ooit, maar dat betekent niet dat er niets goed te vinden is. Dit jaar bracht ons namelijk al talloze toffe games, zoals de beste RPG’s van 2020 en de beste First Person Shooters uit 2020. En we zijn pas net over de helft van het jaar. Dit zijn de beste action-adventure games van 2020!

  The Last of Us Part 2

  Laten we maar aftrappen met een absolute topper die dit jaar ons bracht. Eindelijk was het dit jaar zover: we mochten weer in de huid van Ellie kruipen in The Last of Us Part 2. Ontwikkelaar Naughty Dog brengt ons het nieuwe avontuur dat precies het tegenovergestelde brengt als het eerste deel. Waar het eerste avontuur namelijk nog liefde als overkoepelend thema had, draait deel 2 om haat. Wraak om precies te zijn, want Ellie is woest.

  Ellies avontuur neemt haar mee richting Seattle waar ze nieuwe mensen ontmoet die vriendelijk zijn, maar ook de nodige keren in de problemen komt door de gemuteerde Clickers of kwaadwillende mensen. Ellie is alleen niet meer het lieve meisje dat ze eerst was. Tijd om terug te vechten!

  Ori and the Will of the Wisps

  Eerder mochten we al een betoverend avontuur beleven met het kleine bosgeestje Ori. Dit jaar keerde hij terug voor het tweede avontuur in Ori and the Will of the Wisps. In deze game gaan we een paar jaar verder in de tijd en keren we terug bij Ori en zijn vrienden wanneer hij een vlucht gaat maken met zijn vriendje de uil. Dit gaat alleen compleet mis, waardoor de twee verdwalen in onbekend gebied.

  Tot overmaat van ramp is het onbekende gebied ook nog eens de plaats waar een oeroud kwaad heerst. Tijd voor Ori om weer in actie te komen met de nodige nieuwe geestwapens, spreuken en skills. Zoals de vorige keer ook al gebeurde zal Ori je tijdens dit avontuur wederom betoveren en meeslepen op een emotioneel avontuur!

  The Wonderful 101: Remastered

  In de eerste helft van 2020 was er ook ruimte voor de nodige remakes en remasters. Zo kwam de remaster van The Wonderful 101 ineens via een kickstarter uit de stal van PlatinumGames rollen. De game is redelijk niche, maar hoort absoluut in de rij met tofste action-adventure games van 2020 tot nu toe thuis.

  The Wonderful 101 laat je een leger van Wonderful Ones leiden vanuit de hele wereld. Je doel is de aarde beschermen tegen buitenaardse indringers. Dit klink heel makkelijk, maar dat is het niet. De bende van 100 Wonderful Ones heeft ieder een eigen kracht zoals een enorme vuist, een laserstraal of simpelweg een mes. Samen gebruiken ze hun krachten om de vijanden in de val te lokken en te verslaan, maar daarvoor moet jij ze wel goed begeleiden.

  One Piece Pirate Warriors 4

  Dit jaar konden fans van Monkey D. Luffy en zijn crew hun hart weer ophalen. In One Piece Pirate Warriors 4 was het namelijk weer terug in een nóg explosiever verhaal dan het vorige. Nieuwe omgevingen wachten in de game om verkend te worden en dit keer leidt je zoektocht naar rijkdom je steeds dichter naar de legendarische schat The One Piece. Natuurlijk moet er in One Piece Pirate Warriors 4 ook de nodige keren geknokt worden en daarvoor kun je kiezen uit de talloze bekende personages uit de animeserie.

  SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated

  Als laatste in deze lijst komt een game die eigenlijk niet mag ontbreken. Het avontuur van Spongebob in Bikini Bottom was namelijk al geweldig, maar de Rehydrated versie van de game die dit jaar verscheen is nog beter. Spongebob Squarepants en zijn vrienden moeten in de titel op pad om Bikinibroek te redden van doorgedraaide robots. Onderweg komen ze langs alle iconische plekken uit de tekenfilmserie zoal de ananas waar Spongebob in woont, de Chumbucket en de Krusty Krab.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.