'Dit zijn de geschikte iPhones voor iOS 16'

News
woensdag, 22 december 2021 om 10:00
iphone 13 mini reviewf1635868780
Bij bijna iedere nieuwe iOS versie vallen er helaas ook een aantal Apple iPhones af. Die iPhones kunnen namelijk niet meer de nieuwe versie aan. Volgens iPhoneSoft is het al bekend welke iPhones wel en welke niet iOS 16 kunnen draaien.
Volgens IphoneSoft zullen er met de komst van iOS 16 helaas weer een aantal toestellen afvallen. Een aantal mensen zullen dan wel moeten overschakelen naar een nieuw apparaat. IphoneSoft zou namelijk met een bron hebben gesproken die precies weet welke iPhones wel en niet iOS 16 zullen krijgen.

Welke iPhones vallen af?

Volgens de bron vallen alle toestellen af die geen A10-chip hebben. Dat zou dus inhouden dat de iPhone SE en iPhone 6 afvallen. Dit is nadelig voor eigenaren van deze telefoons, dus zouden ze als hun iPhone up-to-date willen houden moeten overschakelen naar een nieuwere versie.
iPhones die volgens de bron dus nog wel de update naar iOS 16 aan zullen kunnen, zijn de iPhone 7 Plus, de 8 Plus en hoger. Mocht je dus een nieuwer toestel hebben, dan hoef je je nergens zorgen over te maken.
Het is maar een bron en nog niets is officieel, dus ren nog niet uit paniek naar de telefoonwinkel. Later dit jaar zal Apple iOS 16 aankondigen en dan zal meer duidelijk worden. De echte update naar iOS 16 zal daarna ook pas ergens eind volgend jaar uitkomen, dus je kan dan nog wel even door met de iPhone SE of iPhone 6.