Dit is wat we weten over de nieuwe Game of Thrones prequel

News
maandag, 02 maart 2020 om 13:03
mv5byta1mdrjngytmjjhmc00nzqwlthjnjutztziywuznzg3mwjlxkeyxkfqcgdeqxvymtawmdm0nza2 v1 1f1583141709
Game of Thrones is dan wel tot een einde gekomen, maar dit betekent niet dat we helemaal vaarwel hoeven te zeggen van de gevaarlijke wereld Westeros. Nog voordat seizoen 8 tot een einde kwam, heeft HBO al bekendgemaakt dat er een nieuwe serie aan zou komen die zich in dezelfde wereld van Game of Thrones zou afspelen. Dit is wat we van deze nieuwe serie weten!

Terugkeer van de Targaryens

Voor veel fans van Daenerys en House Targaryen was het achtste en laatste seizoen van de populaire serie moeilijk om te kijken. In vrijwel elke aflevering zagen we het steeds slechter gaan met de drakenmoeder tot op het punt waar ze eindigde met een dolk in haar borst. Gelukkig is er goed nieuws voor de Targaryen fans. De prequel serie van Game of Thrones zal bijna volledig in het teken staan van House Targaryen. Dit heeft HBO in recente updates bekendgemaakt. De naam van de serie luidt: 'House of Dragon.' Niet alleen betekent dit dat we meer Targaryens zullen zien, maar ook veel meer draken! het idee van de serie is bedacht door Game of Thrones-schrijver George RR Martin en Ryan Condal. Condal is tevens de schrijver van de prequelserie en is samen met Miguel Sapochnik showrunner.
De serie House of Dragon is gebaseerd op het boek van George RR Martin genaamd 'Fire and Blood.' Dit boek vertelt de gehele geschiedenis over de Targaryen dynastie. Het is ook bevestigd dat de serie zich ruim 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones zal afspelen. Dit betekent helaas dat de kans klein is dat we geen bekende gezichten van Game of Thrones terug zullen zien, maar we zullen waarschijnlijk wel kennis maken met een hoop gave personages uit de Targaryen geschiedenis.

Release date

Het zal nog wel even duren voor we de eerste beelden van deze prequel zullen zien. Er zal nog veel moeten gebeuren voor de opnames kunnen beginnen. Er zijn namelijk nog geen officiële namen voor de cast bekendgemaakt en het script is nog niet af. Ook kunnen we verwachten dat HBO lang genoeg de tijd zal nemen om een goede serie neer te zetten waarbij alle details zullen kloppen. Dit was overigens bij seizoen 8 van Game of Thrones ook het geval. Om het seizoen zo goed en compleet mogelijk af te sluiten hebben de showrunners ervoor gekozen om het seizoen een extra jaar later van start te laten gaan. President van HBO Casey Bloys heeft daarnaast ook toegegeven dat de nieuwe serie House of Dragon een grote, ingewikkelde show zal worden.
Volgens Bloys kunnen we de serie ergens rond 2022 verwachten. De lancering van de show zou nog te ver weg zijn om een specifieke datum te geven. Wel weten we dat de nieuwe serie 10 afleveringen zal krijgen.

Bijna een andere prequel

Voor een tijdje leek het bevestigd te zijn dat we een hele andere spin-off serie van Game of Thrones konden verwachten. Deze serie zou zich zelfs nog veel verder terug in de tijd afspelen. De prequel genaamd Blood Moon zou zich 8.000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspelen. De serie zou zich richten op de helden van Westeros. en de schepping van de Night King. Denk hierbij aan personages zoals de Children of The Forest en Bran the Builder. De productie was al een tijd bezig en de meeste rollen waren al gecast. Zo zou bekende actrice Naomi Watts één van de hoofdrollen spelen.
Helaas heeft HBO deze serie toch moeten schrappen. Schrijver van de bekende boeken george R.R Martin wilde niet veel vrijgeven over waarom de productie van de serie precies is gestopt, maar schijnbaar was HBO bang dat de serie te anders zou zijn voor hardcore Game of Thrones fans. De prequel zou te verschillend zijn van Game of Thrones. Fans van House Stark of Lannister hoeven niet helemaal getreurd te zijn, de kans is namelijk groot dat we in de Targaryen prequel hier en daar alsnog een paar bekende figuren uit de Westeros-geschiedenis zullen tegenkomen!

Populair Nieuws