Dit is waarom LEGO Horizon Adventures niet naar Xbox komt

News
vrijdag, 05 juli 2024 om 12:00
lego horizon adventures
Met LEGO Horizon Adventures komt Aloy ook naar de Switch toe. Maar Sony heeft een opvallende reden om de game niet naar Xbox te brengen.
Al voordat LEGO Horizon Adventures werd aangekondigd, was het al duidelijk dat de game zou verschijnen. Er gingen namelijk van tevoren al veel geruchten over de game. Maar Sony had nog wel een verrassing in petto: het nieuwe avontuur komt ook naar de Nintendo Switch toe.
Daarmee is het de eerste keer dat een franchise van PlayStation naar een console van de concurrent komt. Maar hoewel de Switch die ‘goedkeuring’ heeft gekregen, geldt dat niet voor Xbox.
In gesprek met Stephen Totilo van Game File legt Jame Windeler, de Narrative Director van Guerrilla Games, uit waarom die keuze is gemaakt. En daar heeft de studio een opvallende reden voor.

“Op dit moment zijn we er vooral op gefocust om de grenzen van deze hardware op te zoeken en ervoor te zorgen dat de game er zo geweldig mogelijk uitziet op de consoles.”

- Jame Windeler

Het zou een goede reden zijn geweest als LEGO Horizon Adventures een PS5-exclusive was. Sony had dan het argument kunnen aanleveren dat de hardware van de PlayStation 5 krachtiger is dan de Xbox Series X/S. Maar aangezien de game ook naar de Switch komt, valt de hele reden in het water.

Zo groot mogelijk publiek voor Horizon

Het wordt nog een stukje erger door een ander argument dat Windeler heeft aangevoerd om de nieuwe game uit te brengen op de Switch. Volgens de Narrative Director wil de studio LEGO Horizon Adventures namelijk ‘de game van iedereen maken’. De Switch zou een platform zijn ‘om het publiek te kunnen verbreden’.
Het publiek kan dus ook vergroot worden door de game uit te brengen op Xbox. Het is duidelijk dat Sony niet een exclusive wil uitbrengen op de console van de directe concurrent, maar het is knullig hoe er om de olifant in de kamer wordt heen gedraaid.

Populair Nieuws

Laatste Reacties