Dit is waarom Halo Infinite niet werkt op de Steam Deck

News
vrijdag, 11 maart 2022 om 16:30
halo infinite multiplayerf1642348001
Microsoft heeft bekendgemaakt welke van zijn Xbox Studios games werken op Valve’s Steam Deck. Niet iedere game wordt namelijk ondersteund, waaronder Halo Infinite.
Wie dacht straks lekker Halo Infinite te kunnen spelen op diens nieuwe Steam Deck heeft pech: Halo Infinite en Halo Master Chief Collection zijn namelijk niet speelbaar op de console. Ook Gears 5 en de oude Microsoft Flight Simulator X werken niet.
De reden waarom deze games niet ondersteund worden op de Steam Deck is volgens Microsoft simpelweg 'vanwege anti-cheat’. Eurogamer meldt dat dit ook betrekking heeft op de campagnemodus van Halo Infinite.

Welke Xbox Studios games werken dan wel?

Onder ‘geverifieerde’ games vallen onder andere Double Fine’s Psychonauts 2, Ninja Theory’s Hellblade: Senua’s Sacrifice, Battletoads en Max: The Curse of Brotherhood. Ook door Bethesda gepubliceerde games zoals Deathloop, The Evil Within, Fallout Shelter en Prey hebben het label ‘geverifieerd’.

Wat betekenen de labels ‘geverifieerd’ en ‘speelbaar’?

‘Geverifieerd’ en ‘speelbaar’ zijn een aantal van de labels die Valve gebruikt om aan te geven of een game wel of niet werkt op zijn nieuwe handheld. Heeft een game het label ‘geverifieerd’ of ‘speelbaar’, dan voldoet de game aan Valve’s eigen ‘zeer hoge’ eisen. ‘Geverifieerde’ games werken meteen goed op de Steam Deck, bij ‘speelbare’ games kan het zijn dat spelers de game zelf handmatig moeten aanpassen.
De andere twee labels zijn ‘niet-ondersteund’ en ‘onbekend’. Een game kan volgens Valve al ‘niet-ondersteund’ zijn ‘als 99 procent van de functies van een game toegankelijk is, maar een optionele minigame in de game crasht, of een tutorialvideo niet goed wordt weergegeven’. Niet-ondersteunende games werken op dit moment niet op de console.
Begin deze week liet Valve weten dat meer dan 1000 games al geverifieerd zijn en dat naar verwachting de komende weken veel titels zullen overstappen van ‘speelbaar’ of zelfs ‘niet-ondersteund’ naar ‘geverifieerd’. Welke games welk label hebben vind je hier.

Populair Nieuws