Dit is hoe Max Verstappen zo snel is geworden

News
vrijdag, 03 juni 2022 om 16:15
si202204240408 newsf1651832790
Al sinds zijn eerste race in de Formule 1 weet Max Verstappen een onuitwisbare indruk achter te laten, door zijn spectaculaire inhaalacties en hoge snelheid. Vader Jos Verstappen weet wel hoe het komt waardoor zijn zoon zo snel is geworden.
Met zijn entree in de Formule 1 wist Max Verstappen een record te verbreken, hij werd namelijk met 17 jaar en 166 dagen de jonge F1-coureur aller tijden. Om dat te bereiken sloeg hij zelfs de Formule 2 over, door direct na een jaartje F3 naar de Formule 1 te gaan.
Dat de piepjonge Nederlander razendsnel was, dat viel meteen iedereen op. Hij combineerde dat met veel moed, waardoor hij al in zijn eerste F1-seizoen een paar spectaculaire inhaalacties wist neer te zetten. Met name de inhaalactie op Felipe Nasr was een pareltje, waarmee hij zijn criticasters de mond snoerde.

Strenge opleiding voor Verstappen

Die snelheid is er niet zomaar gekomen. In een interview met Formule1.nl leggen Max en Jos Verstappen uit wat voor training er allemaal aan vooraf is gegaan. Zo moest Verstappen van zijn vader op snelheid komen in maximaal twee rondes, zelfs tijdens het trainen op een nieuw circuit.
Ondanks dat Max Verstappen toen nog een erg jonge coureur was, vond hij de Spartaanse leerschool van zijn vader niet erg. De Nederlander zegt het ‘fijn en belangrijk’ te vinden om meteen snel te zijn op een circuit, ‘anders is het alleen maar irritant’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties