Dit God of War Ragnarok personage kon niet dood

News
donderdag, 15 december 2022 om 17:30
god of war ragnarok key artf1666281621
Met een game als God of War Ragnarok weet je nooit welke personages het einde van de game halen. Er kan zelfs de illusie ontstaan dat iedereen dood kan, maar dat was hier niet het geval. Er was namelijk één personage dat hoe dan ook niet dood mocht van de ontwikkelaars.
Let op: dit artikel bevat spoilers voor God of War Ragnarok!
In bijna elk verhaal zijn er personages met ‘plot armor’, dat wil zeggen, ze kunnen niet dood. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze in een ander verhaal dat zich later afspeelt nog leven, maar het kan ook zijn dat een persoon te belangrijk is. Vaak hebben hoofdpersonen de grootste plot armor.
Maar in principe is er sinds God of War (2018) de mogelijkheid dat Kratos doodgaat. Zeker nu Atreus in Ragnarok speelbaar is geworden, kan het stokje over worden gegeven. Maar de ontwikkelaars van de game laten tegenover The Washington Post weten dat er nooit plannen waren om Kratos te doden.
Dat was voornamelijk omdat dat niet het verhaal was dat het team wilde vertellen: Kratos en Atreus moesten juist een eenheid worden, elkaar versterken en beter maken. Als ze vervolgens uit elkaar zouden gaan moest het idee er zijn dat ze allebei in orde zouden zijn. Dat Atreus aan het einde van Ragnarok vertrekt bereikt een dergelijk verhaal zonder dat Kratos hoeft te sterven.

Kratos’ dood bracht te veel emotie

Er is bovendien nog een reden dat Kratos niet dood zou gaan. Dat zou namelijk emoties als rouw en spijt teweegbrengen. Die emoties wegen nogal zwaar. Het opsplitsen van het vader-zoon duo is een potentiële tranentrekker, maar is lang niet zo erg als de dood van één van die personages.