Dit doet HBO’s the Last of Us anders dan de game

News
dinsdag, 10 januari 2023 om 12:00
the last of us serief1673949097
Wanneer je een verhaal naar een ander medium brengt, is het nagenoeg onvermijdelijk dat er dingen veranderen. Hoewel HBO dat voor The Last of Us niet zomaar deed, zijn er wel degelijk grote verschillen met de games. Zo verandert de manier waarop de infectie zich verspreidt.
Zoals fans van de game ongetwijfeld weten, zijn de zombies in The Last of Us een gevolg van een soort schimmelinfectie. De infectie wordt verspreid via sporen, die door de lucht bewegen. Maar de tv serie gaat dat anders aanpakken, met een aantal belangrijke redenen (via Collider).
In de versie van The Last of Us die HBO vertelt wordt de infectie niet verspreid door sporen in de lucht, maar door uitlopers van de schimmel. Een belangrijke praktische reden hiervoor was dat de serie liever geen gasmaskers gebruikte, zoals in de game af en toe noodzakelijk is, omdat daarmee de gezichten van de sterren worden bedekt. Maar ook het grotere bewustzijn onder het publiek over hoe pandemieën werken was een factor in de verandering.
The Last of Us werd namelijk ver voor de coronapandemie gemaakt en tegenwoordig zouden veel mensen doorhebben dat je eigenlijk vrijwel overal te maken zou hebben met sporen in de lucht. Het idee dat je alleen op sommige plaatsen een gasmasker nodig zou hebben is voor veel kijkers nu belachelijk. Vrijwel niemand zou infectie kunnen ontkomen als er sporen in de lucht zaten.

Waarom kiest The Last of Us van HBO voor uitlopers?

Dat de infectie zich niet kan verspreiden via sporen hoeft niet logischerwijs te leiden tot uitlopers, maar de keuze is bewust gemaakt. Zo vonden bedenkers Craig Mazin en Neil Druckmann het een interessant idee dat alle geïnfecteerden in zekere zin met elkaar in verbinding stonden, zoals het geval is met sommige paddenstoelen. Ook blijkt uit ongebruikt materiaal uit de originele game dat er toen ook al aan deze manier van infectie werd gedacht.

Populair Nieuws

Laatste Reacties