Disney verlegt primaire focus naar streamingdiensten door corona

News
dinsdag, 13 oktober 2020 om 15:00
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1571382571
Het coronavirus heeft voor problemen gezorgd in veel verschillende branches, waaronder de filmbranche. Disney heeft dan ook besloten dat haar streamingdiensten in de toekomst een primaire focus gaan krijgen.
De wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende problemen heeft ervoor gezorgd dat Disney bezig is met een complete reorganisatie van haar entertainmenttak - wat neerkomt op al haar TV-netwerken, filmstudio’s en streamingdiensten. Vanaf nu vallen al deze onderdelen onder één divisie genaamd Media en Distributie. Bovendien zullen alle streamingdiensten gaan vallen onder één manager, in plaats van drie verschillende voor Disney+, ESPN+ en Hulu.
Die veranderingen heeft topman Bob Chapek dinsdag aangekondigd via de website van de Walt Disney Company. Het enorme bedrijf zal vanaf nu bovendien de primaire focus verleggen naar haar streamingdiensten. Dat komt doordat de filmtak van Disney het momenteel enorm zwaar heeft, omdat bioscopen dicht of slechts gedeeltelijk open zijn. Het mediabedrijf heeft daarom al voor verschillende films een andere aanpak moeten kiezen, zoals met Onward en Mulan - die de bioscoop oversloeg en exclusief verscheen op Disney+.

Meer debutanten op Disney+

De aanpak van Mulan zal waarschijnlijk in de toekomst vaker voorkomen op het nieuwe streamingplatform van Disney. Zo zal bijvoorbeeld ook animatiefilm Soul eerst uitgebracht worden op Disney+. In tegenstelling tot Mulan zal dat alleen niet gepaard gaan met een prijskaartje van 22 euro. Een abonnement op de streamingdienst is genoeg.
De wisseling in strategie betekent niet dat de problemen voor Disney meteen voorbij zijn en het is dus mogelijk dat er nog meer ontslagen gaan vallen. Eerder kregen 28.000 medewerkers van de Disney pretparken te horen dat ze geen baan meer hebben. Op 10 december zal er een virtuele investeerdersdag worden georganiseerd, waarbij de plannen van het bedrijf uitgebreider worden besproken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties