Disney Plus komt met Nederlandse producties

  Disney Plus is onlangs verrijkt met Star, waardoor het aanbod explosief gestegen is. Disney is nog niet klaar met uitbreiden, want er zijn heel veel Nederlandse producties op komst. Te beginnen met een documentaire over Feyenoord Rotterdam.

  Disney

  Dit meldt Variety. Met de komt van Star is Disney Plus aan een flinke uitbreidingsslag op het gebied van films en series begonnen die voorlopig nog niet klaar is. Disney wil de markt gaan domineren door ontzettend veel aan te gaan bieden. Daarbij hoort een aantal lokale producties, waaronder de Nederlandse en exclusieve documentaire Feyenoord Rotterdam. Disney Plus zal niet alleen Nederlandse content gaan brengen. Ook wordt er gekeken naar Duitse en Spaande content.

  Voor deze landen zijn er daarom nieuwe mensen aangenomen die de lokale content gaan overzien. Voor Duitsland is al een Star original onderweg genaamd Sam - A Saxon, over de eerste zwarte politieagent in Duitsland. Verder is er ook een productie onderweg over een Turks gezin dat ineens hoofd van de onderwereld wordt. Deze zal Sultan City gaan heten en een zwarte komedie zijn.

  Wanneer de Feyenoord docu naar Disney Plus komt, is nog onbekend. Wel heeft Feyenoord het nieuws zelf al bevestigd met onderstaande tweet:

  Disney Plus komt met meer Nederlandse producties

  Het zal nog wel even duren voordat de lokale content op DIsney Plus te zien zal zijn. Liam Keelan, VP Original Content bij Disney meldt dat er een ambitieuze visie is vanuit Disney en dat er samengewerkt wordt met de beste verhalenvertellers uit de branche. Het mag duidelijk zijn dat Disney haar concurrenten Netflix, Amazon en HBO een flinke strijd wil gaan leveren.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.