Disney gaat groot universum bouwen verbonden aan Fortnite

News
donderdag, 08 februari 2024 om 9:30
disney epic gamesf1707380660
Fortnite-maker Epic Games heeft een flinke financiële injectie erbij gekregen. Disney investeert namelijk 1,5 miljard dollar in de uitgever om samen een universum te bouwen dat verbonden is aan Fortnite.
Het is geen geheim dat Fortnite al jarenlang een gigantisch succes is en dat is ook Disney opgevallen. De entertainmentgigant is namelijk een samenwerking aangegaan met Epic Games, na het overnemen van aandelen voor maar liefst 1,5 miljard dollar, zo meldt VGC.
De twee bedrijven gaan samenwerken om een ‘nieuw games- en entertainment-universum’ te bouwen dat verbonden is aan Fortnite. Met het nieuwe universum zouden spelers aan de slag kunnen gaan met personages en verhalen uit de verschillende franchises van Disney, zo laat het bedrijf weten.

“Het nieuwe persistente universum is niet alleen een game-ervaring van wereldklasse en werkt samen met Fortnite, maar biedt consumenten ook talloze mogelijkheden om te spelen, te kijken, te winkelen en te werken met content, personages en verhalen van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar en meer.”

Zelfs ervaringen bouwen

Hoe het universum er precies uit komt te zien, daar blijft Disney nog vaag over. Het platform wordt in ieder geval powered door de Unreal Engine van Epic en moeten ‘binnenkort’ lanceren.
Gebruikers zouden ook hun eigen verhalen en ervaring kunnen maken en die delen met andere gebruikers. Dat lijkt op de tools die spelers in Fortnite hebben met het maken van hun eigen levels en modi, die anderen weer kunnen spelen in de game.