Disney film ‘The Beatles: Get Back’ pas medio 2021 te zien

News
dinsdag, 22 september 2020 om 16:30
the beatles 509069 1920f1600685001
De documentairefilm The Beatles: Get Back, geregisseerd door Peter Jackson heeft eindelijk een officiële releasedatum. Hoewel de film in eerste instantie al dit jaar zou verschijnen, is er nu een echte officiële datum. Liefhebbers moeten nog wel even wachten, de releasedatum is namelijk 27 augustus 2021.
De echte liefhebbers kunnen wel een speciaal boek bestellen voor bij de film. Voor ‘slechts’ 60 dollar heb jij dit boek besteld, je moet alleen dan nog wel een klein jaartje wachten op je boek.

Regisseur gaat ruim 55 uur archiefmateriaal 'oppoetsen'

De film over ‘the Fab Four’ wordt geregisseerd door Peter Jackson, bekend als regisseur van The Hobbit en The Lord Of the Rings. De verwachtingen zijn hiermee dan ook erg hoog. Het idee van de film is om archiefbeelden te gebruiken die in 1969 gemaakt zijn voor de Beatles-documentaire ‘Let It Be’, die ruim 50 jaar geleden in 1970 verscheen. Met speciale productietechnieken kunnen de oude beelden worden 'opgepoetst'. Deze techniek gebruikte Jackson ook al bij ‘They Shall Not Grow OId’, een filmdocumentaire over de Tweede Wereldoorlog.
De film wordt gemaakt voor Disney, grote kans dus dat ergens in 2021 de Beatles film op steamingsdienst Disney+ zal verschijnen.

Het 'rooftop concert' uit 1969

De periode waarin dit allemaal gefilmd is staat centraal om de plaat ‘Let It Be’ met als één van de hoogtepunten het bekende ‘rooftop concert’ dat The Beatles op 30 januari 1969 gaf op het dak van Apple Corps, het platenlabel waar The Beatles onder valt (niet te verwarren met Apple Inc.) in Londen. Het onaangekondigde concert zorgde destijds voor veel aandacht. Tijdens dit concert speelden Lennon, McCartney, Harrison en Starr; Get Back, Don’t Let Me Down, I’ve Got a Feeling, One After 909 en Dig a Pony.
The Beatles staan anno 2021 nog steeds bekend als één van de meeste invloedrijke bands aller tijden.