Amerikaanse Netflix voor sport komt naar Nederland

News
donderdag, 05 maart 2020 om 11:06
daznf1583400345
Dazn: uit te spreken als Da Zone is de Netflix voor sport. De streamingdienst bood in eerste instantie alleen vechtsporten aan, maar heeft sinds kort ook rechten om andere sportevenementen te streamen. Binnenkort kunnen we ook in Nederland genieten van het aanbod op Dazn.
De Amerikaanse streamingdienst is inmiddels al in acht verschillende landen actief. Dazn biedt naast de National Hockey League ook lokale sportcompetities zoals lokaal voetbal en lokaal basketbal. Ook is zij bezig met een groot uitbreidingsplan wat onder meer inhoudt dat de streamingdienst in maar liefst meer dan tweehonderd landen actief wil zijn komende jaren. Onder deze landen valt uiteraard ook Nederland.
Volgens John Skipper, CEO van Dazn, richt het platform zich op een te kleine markt en verder heeft hij in een recent interview aangegeven te willen investeren in uitbreiding. In eerste instantie zal de streamingdienst zich focussen op boksen om daar een zo goot mogelijk aanbod in te bieden.
Dazn hoopt door zich internationaal te oriënteren, op die manier de grootste Amerikaanse sport streamingdienst te kunnen worden. Door zich internationaal aan te bieden zal Dazn zich ook meer gaan focussen op lokale sporten. Het platform is bijvoorbeeld al beschikbaar in Japan, waar leden onder meer naar basketbal, honkbal en voetbal kunnen kijken, naast het standaard aanbod van MMA en boksen. Tot slot wordt er naast de lokale sporten ook Engels voetbal aangeboden.
2 mei zal Dazn een globale streamingdienst uitrollen die in het begin alleen Engelstalig is. Hoe lang het gaat duren voor er Nederlands commentaar bij evenementen zal zijn is nog niet bekend. Hoeveel het platform in Nederland precies gaat kosten is ook nog niet bekend, wel kun je jezelf inschrijven op de website om meer informatie over Dazn te ontvangen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties