Discord storing maakt chatten over games lastig

News
donderdag, 05 mei 2022 om 12:11
storingf1623744697
Discord is misschien wel de populairste manier onder gamers om met elkaar contact te houden. Maar dat gaat momenteel maar moeilijk. De dienst kampt namelijk met een grote storing.
De populaire chatdienst Discord heeft last van een grote storing, zo is te zien aan meldingen op Allestoringen. Sinds ongeveer 11.30 zijn de meldingen in hoog tempo naar een ruime 870 gestegen. Gebruikers kunnen geen verbinding maken met de dienst.
Op het moment is er geen oorzaak van de storing bekend. Ook his het onduidelijk of Discord op de hoogte is van de problemen, aangezien deze nog niet zijn erkend op social mediakanalen. De meldingen van een storing zijn ook heel plotseling binnengekomen, dus Discord heeft nog weinig tijd gehad om te reageren.

Discord storing houdt communties uit elkaar

Discord wordt veel gebruikt door gamers om te praten over games, of om contact te houden bij het spelen van games die geen goede in-game chatfunctie hebben. Maar onder niet-gamers is de dienst populair. Het is namelijk erg gemakkelijk om je in Discord aan te sluiten bij een community van mensen die dezelfde dingen leuk vinden en het daar graag over hebben. De onderwerpen waar deze zogeheten Discord servers over kunnen gaan lopen erg uiteen.
De storing gooit dan ook bij veel mensen roet in het eten. Op het moment van schrijven neemt het aantal meldingen alweer af, maar het is mogelijk dat dat een momentopname is en er een tweede piek volgt. Blijf er rekening mee houden dat Discord vandaag misschien niet naar behoren werkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties