DiRT 5 release uitgesteld; nu dichterbij next-gen consoles

News
maandag, 07 september 2020 om 14:00
dirt5f1592819423
Slecht nieuws voor racefans! DiRT 5 is uitgesteld en komt nu pas uit op 6 november 2020. De game werd eerder dit jaar in mei aangekondigd bij de Xbox Series X Games Third-Party Showcase. Met een release in november lijkt de game dichterbij de lancering van de next-gen consoles uit te komen.
Het Twitter-account van DiRT 5 heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwste racetitel van Codemasters een kleine vertraging oploopt. De game die eerst op 16 oktober 2020 zou verschijnen is uitgesteld naar 6 november 2020. Spelers die voor de Amplified Edition kiezen kunnen de game al op 3 november spelen.
Check hieronder de tweet van Codemasters.
In een uitgebreid bericht geeft de ontwikkelaar aan het jammer te vinden om de game uit te stellen. Codemasters is zich bewust van hoeveel fans van de reeks uitkijken naar het volgende deel en is dan ook blij dat de vertraging niet al te groot is. De release van de game op Google Stadia is alleen wel opvallend, want die komt pas in het voorjaar van 2021.

Gratis next-gen upgrade voor DiRT 5

In het bericht maakt de ontwikkelaar nogmaals duidelijk dat de game een gratis next-gen upgrade krijgt afhankelijk van welke versie van de game je in huis haalt. Deze versie krijg je gratis en voor niets en zal helemaal geoptimaliseerd zijn voor de next-gen consoles. Verwacht deze editie rond de release van de next-gen consoles: de PS5 en Xbox Series X.
Tussen nu en de release belooft Codemasters nog meer details over de racetitel bekend te maken. Zo worden beelden van nieuwe wagens en locaties belooft. In onze DiRT 5 preview kun je ook alvast lezen over hoe de gameplay van het nieuwste deel voelt!