Diablo IV open beta van start met lange wachttijden

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 19:10
diablo 4 headerf1679648917
De open beta van Diablo IV is van start en dat gaat niet ongemerkt voorbij. De wachttijden lopen snel op en liggen inmiddels ruim boven de 2,5 uur.
De open beta van Diablo 4 is van start en dat is goed te merken! De game is online only en dus kunnen spelers alleen aan de slag na inloggen op de servers van Blizzard. Daar is net als tijdens de Early Access Open beta een flinke wachtrij ontstaan van inmiddels meer dan 2,5 uur.
Helemaal onverwacht is dat overigens niet, edities in de Diablo serie komen bepaald niet elke dag uit en zijn mateloos populair. Voor Blizzard is het correct verwerken van een dergelijke grote toestroom aan gamers dan ook één van de grote uitdagingen voor de officiële lancering, later dit jaar.
Voorafgaand aan de start van de Open Beta kondigde Blizzard al aan wachttijden te verwachten en dat het een flinke tijd kan duren voordat spelers daadwerkelijk met de game aan de slag kunnen. Tijdens de Early Access gebeurde het ook regelmatig dat spelers die al wél toegang gekregen hadden, toch met time-outs of crashes te maken kregen. Of dat nu ook het geval is, is nog niet bekend.
Voor Blizzard is dit dus een uitstekende generale repetitie voor de officiële lancering. Dit is dan ook is één van de dingen die de ontwikkelaar graag wil testen voordat de game uitkomt.
Doordat nu de servers vol lopen met spelers en wachtenden krijgt Blizzard heel veel ervaringscijfers over hoeveel capaciteit er vrij gehouden moet worden om de spelers die toegang gekregen hebben toch door te kunnen laten spelen zonder dat zij last hebben van de wachtenden.

Wat is er tijdens de beta te doen?

Tijdens de open beta kunnen spelers al een flink deel van de game spelen, namelijk zowel de proloog als de hele eerste act. Afgaande van eerdere Diablo delen hebben we het hier dus over zo'n kwart van het hele spel! Bovendien is de hele eerste regio, Fractured Peaks genoemd, vrij te ontdekken.
Tijdens de beta zijn vijf verschillende classes speelbaar: de Barbarian, Rogue, Sorcerer, Druid en Necromancer. Er is wel een limiet: spelers zullen slechts tot level 25 kunnen stijgen, maar daarna kunnen ze gewoon doorspelen. Let wel op: beta-karakters worden doorgaans verwijderd voordat het spel echt in de winkels verschijnt, dus zal je dan wel opnieuw moeten beginnen. Spelers van de Early Access beta kunnen wel met hun karakters verder spelen dit weekeinde.
Wie de beta speelt en minimaal tot level 20 komt, verdient bovendien een speciale beta Wolf Pack voor in de volledige game.

Populair Nieuws