Diablo-fans kunnen nu een boek vol brute artwork scoren

News
zondag, 24 maart 2024 om 12:00
diablo 4 headerf1679648917
Fans van Diablo hebben weer iets moois om naar uit te kijken. Binnenkort verschijnt namelijk een boek vol brute artwork van de geliefde franchise.
Tegenwoordig zijn er veel games te vinden binnen het dungeon crawler-genre, maar die titels zouden waarschijnlijk nooit bestaan hebben als Diablo er niet was geweest. Toen de eerste game verscheen in 1997, was het al meteen een enorm succes, met op release al vijf keer zoveel verkopen dan Blizzard zelf had verwacht.
De franchise explodeerde helemaal met de komst van Diablo II, die door velen nog steeds gezien wordt als de beste dungeon crawler ooit gemaakt. Sterker nog, er zijn spelers die de titel hebben staan in hun lijstje met de beste games ooit gemaakt in het algemeen.
Het succes van Diablo hield daarna ook niet op. Zo werd het vorig jaar uitgekomen Diablo IV ook meteen een groot succes. Het werd zelfs de snelst verkopende game in de geschiedenis van Blizzard.

Een boek vol kunstwerken

Eén van de redenen waarom de reeks zo succesvol is, is de artwork voor de game. De boxart voor Diablo II bijvoorbeeld, met het skelet in een mantel, heeft een legendarische status gekregen. En daar kan je binnenkort in alle glorie van genieten.
In juni verschijnt namelijk The Art of Diablo - Volume II, van Mickey Neilson. Het boek staat vol met maar liefst 500 stukken concept art voor de Diablo games, van Diablo II tot en met Diablo IV. Als Diablo-fan wil je dit bomvolle boek vol demonen, monsters en ander gespuis niet missen.