Deze uitdagingen waren er bij het maken van The Super Mario Bros. Movie

News
woensdag, 21 juni 2023 om 13:30
the super mario bros movie ov st 9 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1681728197
The Super Mario Bros. Movie heeft het extreem goed gedaan in de bioscoop en is dan ook een groot succes voor Nintendo en Illumination. Maar de makers hadden we de nodige uitdagingen bij het maken van de film.
Mario is met afstand de meest bekende gamefiguur en de loodgieter is door de jaren heen dan ook in van alles verschenen - van zijn eigen avonturen tot allerlei sportgames en LEGO. De laatste keer dat hij alleen in een film speelde was in Super Mario Bros. uit 1993 en dat was een live-action film.
Tegenwoordig is er alleen veel meer mogelijk met animatie en dus werd het hoog tijd voor een animatiefilm met Mario in de hoofdrol. Nintendo en Illumination zijn daarom dit jaar gekomen met The Super Mario Bros. Movie, met allerlei bekende figuren uit de games en natuurlijk veel bekende locaties en easter eggs.
Het maken van een Super Mario-film lijkt dan ook straight forward, maar dat is het niet. In een exclusieve clip van The Super Mario Bros. Movie Blu-ray laten de makers van de film, waaronder regisseurs Aaron Horvath en Michael Jelenic, weten voor wat voor uitdagingen ze stonden bij het maken van de animatiefilm.

Groot succes voor Super Mario Bros. Movie

Uiteindelijk is de productie van de film meer dan geslaagd. The Super Mario Bros. Movie heeft het namelijk enorm goed gedaan in de bioscoop, met een omzet van meer dan één miljard dollar! En dan komt daar dus ook nog de release van de Blu-ray bij. Die versie kan je nu bestellen bij bol.com!

Populair Nieuws