Deze oortjes lijken uit een sci-fi-film te komen en kosten een fortuin

News
dinsdag, 28 mei 2024 om 22:00
acoustune hs2000mx mk2
Als je dacht dat de AirPods Pro duur zijn, dan hebben we een verrassing voor je. Deze oortjes zijn namelijk vele malen duurder en lijken rechtstreeks te komen uit een sciencefictionfilm.
De audiowereld is een vreemde opmerkelijke industrie. Aan de ene kant is er de laatste jaren een gigantische opkomst van Chinese koptelefoons en in-ear monitors (IEMs) dat de concurrentie aangaat met gevestigde Europese en Japanse merken - het zogeheten chi-fi. Maar aan de andere kant is de prijs van audioproducten gigantisch gestegen, door uitschieters van duizenden euro’s.
Onder die laatste categorie valt bijvoorbeeld de Acoustune HS2000Mx MK2. Deze IEM heeft een compleet ander uiterlijk dan je Apple AirPods of Samsung Galaxy Buds. Het ontwerp lijkt namelijk uit kruising te zijn tussen iets dat je ziet in een sciencefictionfilm, gecombineerd met het nieuwste product van Dyson.
De oortjes zijn dan ook gemaakt van CNC-machined aluminium, met een dynamic driver die gemaakt is van beryllium - nee, dat is niet het metaal uit het MCU. En bij die ene driver per oortje blijft het ook. In tegenstelling tot het doel van chi-fi bedrijven om zoveel mogelijk verschillende drivers in één IEM te stoppen, blijft het Japanse Acoustune bij de basis. Precies hetzelfde wat het bekende Sennheiser doet met zijn lijn aan IEMs.

Race naar de top

De HS2000Mx MK2 heeft een behoorlijk prijskaartje, maar het is niet eens de duurste in de audiowereld. Noble heeft met de Viking Ragnar een IEM afgeleverd met een prijskaartje van 7900 dollar, de Oriolus Traillii Ti is zelfs 8500 dollar en de oBravo Ra-c-cu spant de kroon met 10.900 dollar.
De duurste koptelefoon is alleen nog veel prijziger. Die staat namelijk op naam van de Sennheiser HE-1, een elektrostatische koptelefoon met een marmeren energizer. Het apparaat kost maar liefst 69.000 euro. Misschien heb je de koptelefoon al eens eerder gezien, want hij heeft een cameo in de Oscar-winnende film Parasite.

Populair Nieuws