Deze geliefde game werd eerst compleet geweigerd

News
dinsdag, 28 mei 2024 om 10:00
like a dragon infinite wealth dolpinf1706712430
De Like a Dragon-franchise (voorheen Yakuza) biedt nogal gekke games. Maar dat heeft de reeks er niet van weerhouden om in de laatste jaren vrij populair te worden. Maar uitgever SEGA wilde eerst helemaal geen groen licht geven voor de game.
Like a Dragon: Infinite Wealth was begin dit jaar een vrij grote hit. De game werd goed ontvangen en ook de verkoop liep niet verkeerd. De game is de achtste in een inmiddels bijna 20 jaar lopende franchise, maar dat had er heel anders uit kunnen zien.
Like A Dragon: Infinite Wealth - PS5 Image
Like A Dragon: Infinite Wealth - PS5
EUR49.99
Op voorraad
Koop op bol.
In een nieuw interview met Toshihiro Nagoshi, de bedenker van de franchise, vertelt hij dat SEGA de pitch voor Yakuza in eerste instantie helemaal afwees (via Automaton). Dat gebeurde zelfs nog twee keer voor het idee wel werd goedgekeurd. Nagoshi vertelt dat deze aarzeling om Yakuza te maken voortkwam uit trends in de Japanse game-industrie.
De positie van Japan in die industrie werd namelijk steeds zwakker omdat westerse games populairder werden. Veel uitgevers, en producers, waaronder SEGA en Nagoshi zelf, waren daarom op zoek naar games die werkelijk iedereen aan zouden spreken, in de hoop dat een zo groot mogelijk doelpubliek zou leiden tot veel verkopen.

Yakuza/Like a Dragon wilde niet verwateren

Maar die strategie had niet veel succes en Nagoshi zag dat veel ideeën voor games flink verwaterden om maar genoeg mensen aan te spreken. Dus besloot hij met Yakuza niet te gaan voor een game die de massa zou aanspreken, maar één met een sterke identiteit. De game was niet geschikt voor kinderen en deed niets om vrouwen voor zich te winnen, dus Nagoshi was niet verbaasd dat SEGA hem eerst afwees.
Ook de uiteindelijke goedkeuring ging niet van een leien dakje. Maar toen de game eenmaal uitkwam verkocht hij een miljoen exemplaren, wat destijds vrij veel was. Om het maximale uit het succes van de game te halen werd Yakuza 2 binnen een jaar uitgebracht. Maar in de afgelopen 20 jaar is de franchise geen eendagsvlieg gebleken en is hij alleen maar populairder geworden.