Dell schrapt 6.650 banen vanwege veel minder vraag naar pc’s

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 20:00
rr1 dell campusf1675696330
Dell Technologies wil kosten besparen en dat gaat ongeveer 6.650 banen kosten. De computerfabrikant Dell doet dit vanwege de sterk afgenomen vraag naar PC’s. De verkoop van de computers daalde het afgelopen jaar met maar liefst 37 procent.

Coronacrisis hakt er flink in

Waar dit waarschijnlijk door komt is de coronacrisis. In de pandemie werd wereldwijd verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken, hierdoor kocht iedereen massaal meer laptops en computers. Nu de meeste banen gewoon weer op kantoor plaats vinden en de maatregelen zijn opgeheven, heeft Dell de keuze gemaakt om het bedrijf weer op te schonen en 6.650 werknemers te ontslaan.
Een andere reden dat er nu minder wordt uitgegeven aan elektronica is omdat veel basisbehoeften, zoals eten, gas en licht veel duurder zijn geworden. Vooral in de Verenigde Staten en Europa is dit het geval, terwijl dit twee van de grootste markten zijn voor Dell Technologies.
Ongeveer 5 procent van Dell Technologies zal wereldwijd worden ontslagen.

Computerconcurrenten in problemen door inflatie

Concurrent HP maakte eerder ook bekend geraakt te zijn door de inflatie en is daarom genoodzaakt om zesduizend medewerkers te ontslaan. Computermaker IBM en Cisco, een bedrijf dat netwerkapparatuur maakt, hebben ook beiden gezegd dat ze zo’n vierduizend werknemers op straat te zetten.
In 2022 zijn er in de techsector bijna honderd duizend banen geschrapt. Dit is een stijging van 649 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.
Tijdens de coronacrisis hadden al deze bedrijven een hoogtepunt bij het verkopen van hun producten. Dit sloeg volledig over na de inflatie waar we momenteel in zitten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties