De GTA 6 leaks ging om ‘emotionele kwesties’

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 20:30
gta artworkf1675766953
Grand Theft Auto uitgever Take-Two Interactive heeft een lastig kwartaal achter de rug. De uitgever loopt achter met de inkomsten en het bedrijf gaat kosten verminderen door werknemers te ontslaan. GTA 6 wordt de grootste aankomende blockbuster, maar de game kreeg al te maken met een gigantisch lek het afgelopen jaar.

Emotionele kwestie

Dat dit impact gaat hebben op het bedrijfsleven, daar maakt CEO Strauss Zelnick zich geen zorgen over. In een gesprek met IGN onthulde hij het kwartaalverslag en noemde hij het een “emotionele kwestie”. Hij vertelde over de impact die het had op ontwikkelaars die zo lang werkten aan de game.

Veel personeel wordt ontslagen

Take-Two meldt dat veel personeel ontslagen zal worden. Dit komt door een verkeerde berekening. Het bedrijf rapporteerde netto boekingen van $1,38 miljard voor het kwartaal, terwijl de prognose op $1,41 miljard lag. De voorbereidingen die Take-Two zal nemen om kosten te besparen zal veel personeel raken. Uiteindelijk zal het $50 miljoen per jaar opleveren.
GTA fans wachten al een lange tijd op een nieuwe deel. GTA 6 zal volgens kenners tussen april 2023 en maart 2024 kunnen uitkomen.

Populair Nieuws