Dead Space-bedenker dankt EA voor "trouwe" remake

News
zaterdag, 04 februari 2023 om 13:00
dead space media slide 01 usp 01jpgadapt1920w1f1675270629
Eind januari werden horrorfans na lang wachten eindelijk getrakteerd op de vernieuwde versie van Dead Space. De klassieke horrorgame uit 2008 is door EA Motive in een nieuw jasje gestoken, maar daar was medebedenker Glen Schofield niet bij betrokken. De bedenker wil de studio die zijn geesteskind onder handen nam graag bedanken.
Schofield heeft zijn dank richting de EA Motive geuit via een reactie op een LinkedIn-bericht van zijn dochter Nicole Schofield. Schofields dochter werkte als omgevingsartiest mee aan The Callisto Protocol, de spirituele opvolger van Dead Space, en blikte terug op de release van de game uit 2008. Onder het bericht van zijn dochter reageert de Dead Space-bedenker en dankt hij iedereen die aan de reeks heeft meegewerkt.
"Ik wil iedereen die aan de originele game heeft gewerkt bedanken voor zijn bijdrage aan een fantastische game. Het heeft de test der tijd weerstaan. En dankjewel aan iedereen bij Motive voor hoe jullie de game zou trouw hebben een nieuw leven hebben gegeven. Gefeliciteerd", aldus Schofield.

Dead Space-bedenker niet betrokken bij remake

Schofield zelf kon voor de remake niet in actie komen. De Dead Space-bedenker werkte in die tijd (en nog steeds) als CEO bij Striking Distance Studios. Met de studio bracht hij in december 2022 The Callisto Protocol uit, al waren de reacties daarop wisselend. De Dead Space Remake werd daarentegen met veel lof ontvangen en wordt door velen geprezen als een nieuwe standaard voor hedendaagse remakes. Onze review van de game kun je hier lezen.