De Xbox krijgt een bijzondere nieuwe controller

News
vrijdag, 17 mei 2024 om 15:00
xbox series x topf1598512289
De meeste gaming-controllers zitten ongeveer hetzelfde in elkaar. Maar niet iedereen kan heel makkelijk gebruik maken van die gebruikelijke vorm. Xbox komt nu met een speciale controller voor mensen met een beperking.
De controllers van de PlayStation, Xbox en Switch hebben zo hun verschillen, maar zijn in grote lijnen hetzelfde. Voor de meeste mensen is dat prima, maar als je een beperking hebt aan je handen, kan het standaard controller-ontwerp ineens een probleem zijn. Xbox en het bedrijf Byowave komen nu met een controller die heel veel alternatieve vormen kan aannemen.
De nieuwe Proteus Controller bestaat namelijk uit verschillende dobbelsteen-achtige elementen waar je bijvoorbeeld face buttons, een d-pad of sticks op kunt vastklikken. Het is mogelijk om hiermee een gebruikelijke controller lay-out te maken, maar het idee is dat je ook allerlei andere lay-outs en vromen kunt maken. Zo kun je per game bepalen wat je nodig hebt en wat prettig in de hand ligt.
Deze nieuwe controller is nu al te pre-orderen, maar het duurt nog even voor je hem ontvangt. De verwachte release is namelijk pas in de herfst van dit jaar. Als je nu een pre-order plaats krijg je wel 15 procent korting, wat in dit geval een slordige 45 euro scheelt.

Al eerder een Xbox-controller voor mensen met een beperking

De Proteus Controller is trouwens niet de eerste controller die speciaal gemaakt is om Xbox-games toegankelijker te maken. Al eerder verscheen er een Adaptive Controller, waar je veel externe accessoires aan vast kan maken om games te kunnen spelen op een manier die voor jou prettig is.
Microsoft Official Xbox One Adaptive Controller (Xbox One) Image
Microsoft Official Xbox One Adaptive Controller (Xbox One)
EUR133.21
Op voorraad
Koop op bol.
Deze Adaptive Controller krijgt nu bovendien een update van Microsoft. Vorig jaar kwam Xbox met de vereiste dan een third-party apparaat goedgekeurd moest zijn om op een Xbox te werken, iets dat bij veel mensen met een beperking slecht viel. Om te compenseren voor dit besluit kun je nu meer apparaten dan eerst aansluiten op de Adaptive Controller.

Populair Nieuws

Laatste Reacties