De top 5 beste pixel art games op een rij

News
zondag, 03 mei 2020 om 15:00
xgn google image
Games waarvan je de pixels kan tellen. Je kent ze wel! Zijn games zoals dit verleden tijd? Of zijn er in de afgelopen jaren een paar parels tevoorschijn gekomen. Je leest het hier in onze top 5 pixel art games!

5. Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter is een pixel art indie actievolle RPG die de stijl van oude Zelda games lijkt op te volgen, maar beter. De gameplay is een samenwerking van 8-biy en 16-bit actie rpg gamemechanics en weet zich nog steeds uit te zonderen met de artstijl Alles is namelijk met de hand getekend. De kleuren vallen op en zelfs de achtergronden hebben detail. Zelfs de animaties zijn gedetailleerd! Iets wat je niet snel tegenkomt in een Pixel Art game.
Hyper Light Drifter heeft ook een interessant verhaal waar geen tekst in voorkomt maar foto's. Het verhaal kan dus worden afgelezen uit foto's die je tegenkomt, wat erg uitdagend kan zijn voor de developers. Toch is het ze wel gelukt en om die redenen verdient Hyper Light Drifter de nummer 5 plek!
ss 973dd48d209d4e457ff5845c8067e675f554edd5f1587740067

4. Bro Force

Bro Force is een side scrolling run and gun platformer waarin jij (en eventueel je "Bro") de wereld moet redden van overweldigend kwaad. En er is niemand anders dan Bro Force die deze klus kan klaren! Dit niet gefinancierd groepje Overpowered bro's blazen en slopen hun weg door de verschillende levels.
Met de vele verschillende bro's en steeds weer unieke wapens is er geen limiet aan de mogelijke opties die je hebt! De art style van de game is ook nog een vrij goed voor een pixel art game. Maar met alle chaos die op het scherm plaatsvindt is er vrij weinig ruimte voor mooiere graphics. In Bro Force is het gewoon lekker genieten van de gameplay!
Bro Force geeft je een gevoel van een badass. Met geweldige gameplay en 4 player co-op is het een zonde om de game niet in deze lijst toe te voegen!
shovel knight 58090f1643898201

3. Shovel Knight

Nog een 2D sidescrolling game met een 8bit uitstraling die unieke gameplay levert. Shovel Knight is een platformer die een echte uitdaging levert qua gameplay. Elk level wordt steeds moeilijker tot je op een punt niet verder kan. Dus wat doe je dan? Je gaat graven voor loot! Versla al je vijanden met je Shovel Blade en ga opzoek naar je verloren liefde. Kijk natuurlijk wel uit voor de boosaardige ridders van de order of no quarter en hun gevaarlijke leider, de Enchantress.
Hoewel Shovel Knight een minder mooie artstyle heeft dan de rest van de games op deze lijst verdient het door zijn gameplay de nummer 3 plek! Zeker het proberen waard!
43237 terraria krijgt mogelijk nieuwe update

2. Terraria

Terraria is een klein beetje anders dan de rest van de games op deze lijst. De game is namelijk een soort kopie van Minecraft, maar beter. Voor een 2D RPG levert het namelijk ongelofelijk veel gameplay opties. Je hebt angstaanjagende monsters gebaseerd op H.P. Lovecraftian Horror. Er zijn genoeg blokken om unieke creaties te maken. Je kan je eigen dorp beginnen of een uniek character maken.
De game heeft ook een interessante gameplay curve. Nadat je een baas verslaat krijg je zijn unieke wapens of ore waarmee je sterke equipment kan maken. Je denkt dat je een god bent met zulke sterke wapens totdat je de volgende baas tegenkomt, die je overigens helemaal de grond in zal stampen. Elke baas is dan ook een uitdaging en samen met de andere opties houdt het de game voor meer dan honderd uur interessant. Helaas is de artstyle niet heel indrukwekkend, maar het is en blijft er mooi uitzien.
Terraria biedt veel voor een Pixel Art game van lage prijs. Om deze reden verdient Terraria de nummer 2 plek!
ss a3ddf22cda3bd722df77dbdd58dbec393906b6541920x1080f1698745842

1. Stardew Valley

En voor de nummer 1 plek hebben wij Stardew Valley gekozen. Een farming Pixel Art simulator. Stardew Valley zal voor sommigen een rare nummer 1 plek zijn. Maar daar is een goede reden voor. Stardew Valley is namelijk een ontzettend verslavend spel. Je kan lekker gaan minen, vissen, tuinieren of op avontuur gaan. Ook kan je andere mensen bezoeken en zelfs trouwen! De vrijheid van keuze in het spel is enorm. En ja, het heeft misschien niet veel actie in zich, maar het het spel is ontzettend relaxed om te spelen en geeft je toch een goed gevoel!
Dit gecombineerd met de mooie artstyle van Stardew Valley is de reden waarom wij Stardew Valley de nummer 1 plek geven voor top 5 beste Pixel art games!

Populair Nieuws

Laatste Reacties