Indies onder de loep: Brutal Rage, Thunder Paw, Pikuniku en Guard Duty

Article
zondag, 03 mei 2020 om 17:00
thunder pawf1588334978
Naast dat we jullie graag nieuws op tech en games gebied brengen, spelen wij zelf natuurlijk ook regelmatig games. Soms zijn dat de games van de grote uitgevers, maar vaak ook juist de kleinere Indie games. Wij willen jullie graag kennis laten maken met de nieuwe Indie games die wij op de redactie gespeeld hebben.

Gespeeld: Thunder Paw

Platformen: Xbox One, PS4, Switch, PC, PS Vita
Genre: Actie
Mening: Deze game vond ik eigenlijk heel leuk. De opzet is eenvoudig met dom wat vijanden afknallen, maar je moet ze wel zoeken. Levels worden steeds iets groter met meerdere lagen en je kan een level alleen maar uitspelen als je ze alle vijanden gevonden hebt én doodgeschoten. Een erg simpel, maar verslavend spelletje.
Pro’s: Veel levels voor weinig geld en wordt steeds iets lastiger
Cons: Besturing is soms net iets te eenvoudig
Prijs: 4.99
Redacteur: Rox
brutal ragef1588333700

Gespeeld: Brutal Rage

Platformen:Xbox One
Genre: Beat ‘m up
Mening: Ten tijde van crisis, corona en privé shizzel is het soms heerlijk om het hoofd leeg te maken. Afgelopen week heb ik dat gedaan met Brutal Rage. Gewoon hersenloos knokken. Wat ik leuk vond was het verhaal om te volgen en de gameplay was best redelijk, al zijn er betere games in dit genre.
Pro’s: goedkoop, speelbaar met drie man.
Cons: bazen zijn veel te sterk, weinig balans.
Prijs: 6.99
Redacteur: Rox
pikunikuf1588340988

Gespeeld: Pikuniku

Platformen: Switch, Xbox One, PC
Genre: Avontuur, Platformer, Puzzel
Mening: De gameplay van Pikuniku is niet moeilijk of baanbrekend, maar zit verder wel goed in elkaar voor zowel het platformen als de puzzels. Verder heeft de game heeft een charmante setting, goed gevoel voor humor en een leuke soundtrack. Het avontuur is zeer kort, maar er is meer te doen in de game dan verplicht is. Bovendien bestaat de co-op modus uit levels die je niet in het avontuur tegenkomt.
Pros: Degelijke gameplay, erg grappig script
Cons: Weinig speeltijd als je alleen bent.
Prijs: €12,99 (Switch, Xbox One), €10,97 (Steam)
Redacteur: Marcus
guard dutyf1588334351

Gespeeld: Guard Duty

Platformen: Steam, Switch, PS4
Genre: Point and click adventure
Mening: Leuke, maar korte adventuregame in de stijl van de oude Sierra games. De game neemt zichzelf gelukkig niet te serieus. Besturing is wat lastig op consoles, want lijkt gemaakt voor muisbesturing. Voor een dergelijke kleine game is het bijzonder dat alle teksten ingesproken zijn!
Pro's: spraak en grafische stijl
Cons: muis-achtige besturing
Prijs: EUR 7,99
Redacteur: Chris