Doctor Strange 2 schrijvers hebben WandaVision niet kunnen bekijken voordat ze de sequel afmaakten

News
zondag, 07 mei 2023 om 12:30
wandavisionf1594733115
Als het leek alsof de karakterontwikkeling van Wanda/Scarlet Witch een beetje vreemd was in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, dan is er mogelijk een goede reden voor: de schrijvers van de sequel hadden namelijk WandaVision nog niet bekeken op het moment dat ze bezig waren met het script, omdat de serie nog niet was afgemaakt.
Dit liet actrice Elizabeth Olsen weten in een recent interview met Vanity Fair, waarin ze scènes uit zowel de Disney+-serie als het Marvel-vervolg opnieuw bekeek
Olsen legde ook uit dat ze de rol op een andere manier moest benaderen, ondanks dat ze in beide werken in feite met dezelfde soort ontwikkeling werkte. De actrice moest dezelfde thema's aanpakken, maar op een manier die het voor haar en het potentiële publiek interessant maakte. Verder vertelde Olsen dat ze er met een ander perspectief naar moest kijken.

Veranderingen van Wanda

Kijkers van het MCU zijn bekend met de opvallende veranderingen in het personage van Wanda tussen WandaVision en Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Olsen's optreden in WandaVision werd zeer geprezen vanwege de complexe manier waarop ze Wanda's verdriet, verlies en trauma uitbeeldde, waarbij ze per ongeluk een hele stad in haar macht nam. Aan de andere kant toonde Multiverse of Madness een veel brutere versie van het personage, waarvan veel kan worden toegeschreven aan de negatieve effecten van de Darkhold.