Netfix serie Too Hot to Handle stomend naar de top

News
maandag, 20 april 2020 om 17:00
too hot to handlef1587285450
Op 17 April bracht Netflix Too Hot to Handle naar de streamingsdienst. De opvolger van van eerdere serie Love is Blind is meteen een succes en is in het eerste weekend meteen een van de meest gekeken series.
We kennen het format inmiddels wel. Stop een dozijn aantrekkelijke jongeren in een zonovergoten en warm paradijselijk resort en kijk wat er gebeurt. De aanleiding kan verschillend zijn, een relatie-test zoals in Temptation Island of een bandeloze vakantie zoals in Oh Oh Cherso. Uiteindelijk draaien deze series allemaal om hetzelfde idee: kunnen de deelnemers voor het oog van de camera de verleiding weerstaan of niet?
In Nederland is er de laatste tijd veel te doen om dit soort shows. In RTL show De Villa leek grensoverschrijdend gedrag plaats te vinden. In twee los van elkaar staande scenes is duidelijk dat een van de mannelijke deelnemers zich aan een vrouw opdringt, ook nadat zij duidelijk gemaakt heeft dat niet te willen. Na de publieke verontwaardiging die daarop volgde bleek dat de producenten vaak behoorlijk ver gaan om controversiële scenes te kunnen opnemen. Hierbij worden onder anderen deelnemers gevraagd naar de kamer van vrouwelijke deelnemers te gaan terwijl dat op dat moment eigenlijk onverantwoord is. Als gevolg van deze controverse werden datingshows als De Villa en Temptation Island geannuleerd.
too hot to handle 1f1587287709
Netflix heeft daar duidelijk geen boodschap aan en heeft dit weekeinde dan ook een nieuwe vorm van deze dating-shows uitgebracht. In Too Hot to Handle zijn tien jongeren bijeen gebracht aan 'de oever van het paradijs', zoals Netflix het noemt. De deelnemers kunnen een groot geldbedrag verdienen, er staat 100.000 dollar te winnen. De catch? Aanrakingen zijn verboden. Elke kus of knuffel kost geld, laat staan sex. Het doel is dan ook dat de jongeren zich niet laten leiden door hun sexuele driften, maar een romantische relatie leren op te bouwen voordat zij aan sex beginnen. De jongeren krijgen hierbij de hulp van virtuele assistent Lana, een soort pratende lava-lamp die therapeutische adviezen geeft waar nodig.

Overal trending

Dat de serie een succes is kunnen we nu al stellen. Op de streamingsdienst zelf is Too Hot... meteen al de meest bekeken serie, nog boven La Casa Del Papel en Tiger King. Ook op social media maakt de serie de tongen los. Er wordt natuurlijk vooral veel gepraat over de deelnemers. Bij de mannen maken vooral Harry en filosoof Matthew veel los. Bij de dames zijn dat de zeer zelfverzekerde Rhonda en Cloe die de meeste commentaren krijgen.
Too Hot To Handle bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer 40 minuten. De hele serie is in een keer uitgebracht, dus is direct te bingen. De serie Grote vraag blijft natuurlijk: gaan de deelnemers met de hoofdprijs naar huis, en is dat geld of een nieuwe relatie?
too hot to handle 2f1587287745