De beste RPGs van 2020 tot nu toe

  Het eerste gedeelte van het jaar zit erop. Het was een roerig begin van 2020. We moesten allemaal binnen blijven en de ene na de andere release werd verschoven. Toch is er genoeg uitgekomen, bijvoorbeeld op RPG-gebied. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, want doordat we binnen moesten blijven konden we mooi met deze games aan de slag! Dit zijn de beste RPGs van 2020 tot nu toe.

  Final Fantasy VII Remake

  Square Enix kwam dit jaar exclusief voor PlayStation 4 met de remake een van de meest indrukwekkende RPGs ooit. Final Fantasy VII zette ooit de standaard voor het genre en met de remake va de game doet Square Enix opnieuw een gooi naar een nieuwe standaard voor RPGs. De game is namelijk compleet opnieuw vanaf de grond af aan opgebouwd en geeft je een complet nieuwe blik op Midgar en zijn inwoners.

  Naast de indrukwekkende nieuwe grafische huls waarin de game zit, is Final Fantasy VII voorzien van een hybride vechtsysteem dat realtime-actie met turn bases actie combineert. Het zorgt voor een ervaring als nooit tevoren, zeker gecombineerd met het meeslepende verhaal dat de game weet te vertellen.

  Koop Final Fantasy VII Remake op PS4 nu bij bol.com voor 46,50 euro.

  Persona 5 Royal

  De volgende game die we in deze lijst met beste RPGs van 2020 tot nu toe klaar hebben staan voor je is Persona 5 Royal. Deze hele nieuwe RPG laat je opnieuw het masker van Joker opdoen en lid worden van de Phantom Thieves of Hearts. Ontmoet allerlei nieuwe personages in de Shujin Academy en geniet weer van een heel nieuw verhaal tijdens het nieuwe semester op de school. Daarnaast mag je je klaarmaken voor nieuwe vaardigheden in de metaverse en het aanpassen van je Thieves Den.

  Natuurlijk is er ook ruimte om Tokio te verkennen,waarbij je zelf nieuwe Persona’s kunt ontgrendelen. Wat doe jij allemaal om los te breken van de ketens van de samenleving?

  Nioh 2

  Koei Tecmo en Team Ninja wisten in maart dit jaar een nieuw deel in de Nioh-franchise neer te zetten. De game volgt het origineel niet op, maar gaat terug in de tijd naar het jaar 1555. Ver voor de dagen van William, de protagonist uit het origineel, ga je in de Sengoku periode aan de slag met een zelf te maken held of heldin. Daarmee trek je ten strijde in een land dat verwikkeld is in een eindeloze oorlog en vol zit met Yokai en kwade geesten.

  Met je dodelijke wapens en je Yokai krachten ga je op pad om de oorlog te stoppen, maar ten koste van wat doe je dit? Onderweg kom je de meest uiteenlopende uitdagingen tegen, van demonen tot krachtige samoerai. Het is in Nioh 2 goed opletten geblazen want één foutje kan je dood betekenen.

  Trials of Mana

  Iedere RPG-liefhebber zal ooit ongetwijfeld van de Mana-reeks gehoord hebben. Secret of Mana is het bekendste deel uit die franchise, maar deze wordt op de voet gevolgd door Sword of Mana en Trials of Mana. Deze laatste game heeft in 2020 een remake gekregen, waarbij het hele avontuur voorzien is van high definition 3D-graphics, real-time gevechten en compleet bijgewerkte gameplay.

  Trials of Mana laat je je eigen groep avonturiers kiezen waarmee je het op gaat nemen tegen kwaadaardige krachten. De wereld van Mana is namelijk verzwakt en ligt onder vuur van boosaardige wezens. Jij en je metgezellen kunnen als enigen de wereld redden van een ondergang.

  The Elder Scrolls Online: Greymoor

  Ben jij klaar om naar de meest duistere hoeken van Skyrim af te reizen? The Elder Scrolls Online Greymoor laat je namelijk terugkeren naar het westelijke gebied van Skyrim, waar je ondergronds naar Blackreach reist, de bevroren toendra van West-Skyrim aandoet en de meest donkere verhalen uit de franchise tot nu toe meemaakt.

  Het Greymoor hoofdstuk van The Elder Scrolls Online kent talloze hoofdstukken in de main story, en daarnaast een heel aantal sidequests en open groepsevenementen die je met meerdere spelers kunt spelen. Daarbij zijn er ook nieuwe trials te vinden in de game die je met 12 spelers op pad sturen. Skyrim schotelt je daarbij een leger aan vampieren onder leiding van de Vampire Lord voor, maar ook talloze andere huiveringwekkende wezens.

  Nintendo

  Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

  Xenoblade Chronicles is eigenlijk al uitgekomen in 2010 op de Wii. Nu, tien jaar later, is het eindelijk tijd voor de definitieve versie van de game op de Nintendo Switch. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition is de remake van het origineel en neemt je mee naar een wereld die net bij aan het komen is van een invasie. Tijdens jouw epische reis ontdek je de wereld en zijn inwoners en neem je het op tegen kleine wezens en enorme monsters. Tijdens de gevechten tegen deze wezens combineert de game epische real time gevechten met turn based-elementen, waarbij ieder karakter zijn of haar eigen skills heeft.

  Xenoblade Chronicles: Definitive Edition heeft naast de originele content een heleboel nieuwe content gekregen. Zo gaat het verhaal verder in de Future Connected content waarin Shulk, Melia en de anderen een grote rol spelen. Daarnaast zijn er allerlei nieuwe outfits voor de karakters te vinden in de game en kun je deelnemen aan time trial-uitdagingen.

  Monster Hunter World: Iceborne

  Begin dit jaar kwam Capcom met een heel nieuw avontuur in de wereld van Monster Hunter World. De game speelt zich af na de hoofdverhaallijn en laat je afreizen naar Hoarfrost Reach. Deze nieuwe wereld is compleet bevroren en met sneeuw bedekt. Dat staat niet alleen garant voor flink wat kou, maar ook voor een compleet ander ecosysteem.

  Het grootste gebied tot nu toe in Monster Hunter World zet je namelijk oog in oog met de Wyvern, Beotodus en de Banbaro, drie gevreesde wezens! Om deze wezens te jagen geeft Iceborne je natuurlijk een heleboel nieuwe wapens en uitrusting, maar pas op, want de wezens zijn niet zomaar gevangen!

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.