Datalek bij Nintendo onthult vroeg Switch prototype

News
vrijdag, 25 december 2020 om 9:30
nintendo switchf1599555458
Nintendo heeft het de laatste tijd niet makkelijk. Eerder dit jaar werden er al een hoop niet uitgebrachte games en ander soort informatie uitgelekt en ook nu is er weer wat nieuws gelekt. Dit keer gaat het over de Nintendo Switch. Via de website 4Chan werd een hoop over de instellingen van het apparaat bekendgemaakt.

Minder schadelijk

Gelukkig voor Nintendo is deze lek een stuk minder erg dan de vorige die in maart plaatsvond. Er werd dit keer een heleboel uitgelekt over het design van de Nintendo Switch en een aantal documenten die te maken hebben met de beveiliging van het apparaat. Nintendo historicus ‘Forrest of Illusion’ geeft aan dat dit geen enorm probleem is, aangezien veel van deze beveiligingsinstellingen niet toegepast zijn in het uiteindelijke apparaat.
Het zou gaan om documenten van een prototype van de Nintendo Switch uit 2014. Het eindresultaat van de console kende uit eindelijk andere beveiliging, waardoor dit lek een stuk minder catastrofaal zal zijn dan eerder dit jaar. Alsnog zal Nintendo natuurlijk absoluut niet blij zijn met het feit dat er opnieuw informatie betreft hun bedrijf gelekt is.

Nintendo vaker de dupe

In juli dit jaar werden er al meerdere nog niet uitgebrachte games gelekt, waaronder Yoshi’s Island, Legend of Zelda: Ocarina of Time en Super Mario 64. Dit had voor Nintendo natuurlijk een stuk meer impact, maar het blijft natuurlijk bijzonder dat het opnieuw Nintendo overkomt. Niet alleen dit jaar was Nintendo eerder de dupe van een lek. Ook in voorgaande jaren gebeurde het vaker bij het Japanse bedrijf dat enorm populair werd met de welbekende Italiaanse held Mario.

Populair Nieuws