De top 5 beste PS5 games van 2020

Article
vrijdag, 25 december 2020 om 10:00
beste ps5 games van 2020f1608566707
Het einde van 2020 is aangebroken. Wat een bijzonder (verschrikkelijk) jaar was het door het coronavirus. Voor gamers was het een uitstekend jaar, zoals ook terug te zien in de beste PS5 games van 2020. Wij zetten de vijf beste PS5 games van 2020 voor je op een rijtje.
In deze lijst met beste games van 2020 zetten we de PS5 games op het rijtje die we ons het beste kunnen heugen. Net als alle andere beste van 2020-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we kijken naar het beste van 2020.

5. Sackboy: A Big Adventure

In deze lijst met beste PS5 games moeten we wel aftrappen met de PlayStation mascotte die zijn eigen platformer heeft gekregen. Sackboy: A Big Adventure zet het spotlicht op Sackboy in plaats van de creatie-tools van eerdere LittleBIGPlanet games. Hierdoor weet Sackboy zijn eigen identiteit te vinden als kleine held die in een charmante en kleurrijke wereld zijn vrienden moet zien te redden.
Dat de game zo goed in elkaar zit, heeft te maken met de fantastische muziek die de game op ieder moment ondersteunt . Daarbij brengt het platformen kinderlijk plezier voor jong en oud dat ook nog eens gedeeld kan worden. De game is volledig co-op te spelen, zowel lokaal als online.
assassins creed valhalla pc 4k

4. Assassin’s Creed Valhalla

Een game die net een stapje hoger op de lijst eindigt, is Assassin’s Creed Valhalla. De nieuwe open world game van Ubisoft draait op de PlayStation 5 fenomenaal goed en is dan ook misschien wel de beste plek om de game te spelen. Wat daarbij meehelpt, is dat Valhalla ook nog eens één van de beste Assassin’s Creed games in de laatste tien jaar is.
In de 9e eeuw ga je op pad met Eivor die op boevenpad gaat in Engeland. De prachtige Scandinavische gebergten worden afgewisseld met de groene vlaktes van Engeland, wat constant voor een diversiteit zorgt die op prachtige wijze wordt vormgegeven. Tel daar de heerlijke 60 fps bij op voor de PlayStation 5 die stabieler draait dan op de Xbox Series X en je hebt een PlayStation 5 game die je niet mag missen.
astros playroom ps5f1603984110

3. Astro’s Playroom

Over niet te missen games gesproken: Astro’s Playroom is een titel die niemand mag vergeten. De PS5 game is gratis en vooraf geïnstalleerd op het systeem en is eigenlijk verplichte kost voor PlayStation 5-gebruikers. De game bewijst namelijk dat next-gen gaming daadwerkelijk hier is.
Team Asobi doet dit grotendeels via de DualSense controller die op ieder moment straalt. De gameplay voelt daadwerkelijk anders door de manier waarop de Japanse studio de controller heeft geprogrammeerd. Het is een techniek die de ervaring enorm verrijkt en waarvan we graag veel meer willen zien. Astro’s Playroom is simpelweg een must-play voor de PlayStation 5.
marvels spider man miles moralesf1604330074

2. Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Een andere titel die niet gemist mag worden als je een PlayStation 5 hebt, is Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Natuurlijk kun je de game spelen op de PS4, maar op de PS5 is de ervaring daadwerkelijk van een ander niveau. Via ray tracing komt Manhattan als nooit tevoren tot leven, terwijl de game in 60 fps beter dan ooit aanvoelt.
Tel daarbij de verbeterde gameplay op die minder leunt op nieuwe gadgets, maar juist de nieuwe krachten van Miles waardoor je arsenaal diverser is en vloeiender in gebruik genomen kan worden. Deze maken de gameplay nog beter, terwijl het verhaal ook van de bovenste plank is door de emotionele kern. Het bewijst maar weer dat minder soms beter is.
demonssoulsf1623919910

1. Demon’s Souls

Op het moment is er geen game zo mooi en vol toffe momenten als Demon’s Souls. Deze Souls-like titel jaagt je de stuipen op het lijf, terwijl je kin op de vloer ligt van de pracht en praal dat van de game afspat. Met bloedmooie beelden en vloeiende 60 fps gameplay wordt het onderste uit de kan getoverd voor deze remake van de geliefde 2009 titel.
De game is trouw aan het origineel, terwijl deze in alle goede manieren is bijgewerkt naar het nieuwe tijdperk. Het mag dan een remake zijn, maar dat neemt niet weg dat de game onwijs heerlijk speelt, diepgaand is qua mechanics en geheimen en daar bovenop ook nog eens veel uitdaging biedt. Mocht dit je eerste keer met een Souls-game zijn, heb je zeker geen slecht moment gekozen.

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws

Laatste Reacties