Daniel Ricciardo: "Ik was bijna even snel als Max Verstappen"

News
donderdag, 07 december 2023 om 16:30
daniel ricciardo gp monaco 2023f1686295985
Daniel Ricciardo is terug als coureur in de Formule 1, nadat hij een test had gereden op het circuit van Silverstone. Volgens de Australiër was hij bijna even snel als Max Verstappen op de baan.
Nadat het contract van Daniel Ricciardo werd ontbonden bij McLaren, was het de grote vraag of de Australiër ooit nog zou rijden in de Formule 1. Maar een paar maanden later zal hij alweer in het stoeltje van een AlphaTauri, nadat Red Bull had besloten om voortijdig te stoppen met Nyck de Vries.
De aanleiding voor de wissel was niet alleen een reeks tegenvallende prestaties van De Vries, maar ook een test die Ricciardo reed op het circuit van Silverstone. Er ging een gerucht dat de Australiër zo snel was, dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner meteen belde met Helmut Marko om de wissel in werking te zetten.
Nu heeft Ricciardo zelf bevestigd dat hij inderdaad razendsnel bezig was op het circuit van Silverstone. Dat heeft de coureur verteld in de Beyond the Grid-podcast.

“We gooiden er brandstof in voor VT2. Ik ga het niet mooier maken dan het was. De eerste ronde die ik reed was direct raak. Als je die brandstof er nog uithaalt voor een kwalificatie, dan zat ik misschien een paar honderdsten af van de pole ronde van Max.”

Vertrouwen in de auto

Volgens Ricciardo kon hij ook zoveel snelheid uit de auto halen, omdat hij het volste vertrouwen had in de RB19. De Australiër wist daardoor wat hij kon doen ‘met nieuwe banden en minder brandstof’.
Ondertussen heeft Sergio Perez juist weinig vertrouwen in de auto, waardoor hij een groot gedeelte van het jaar heeft geworsteld met de auto. Volgens Pierre Waché van Red Bull Racing is het een fout van het team dat ze de Mexicaan geen auto konden geven waar hij zich goed in voelt.