Dalende verkoop zorgt voor betere PS5, Xbox Series X beschikbaarheid

News
zaterdag, 31 december 2022 om 14:00
ps5 vs xbox series xf1594719334
Langzaam maar zeker is er meer voorraad te vinden van de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Het heeft te maken met het afnemende chiptekort dat wereldwijd lange tijd voor problemen zorgde. Volgens The Wall Street Journal wordt het tekort voor onder andere de PS5 en Series X minder doordat consumenten minder gadgets kopen.
Chipproducenten melden dat hun voorraad stijgt. Zo hebben Intel, NVIDIA en AMD onder andere laten weten. Het heeft te maken met de afnemende verkoop van gadgets, maar dat is niet de grootste oorzaak. Volgens het Amerikaanse medium is dat het feit dat de coronapandemie over haar piek heen is.
Fabrikanten kunnen hierdoor weer op maximale capaciteit produceren en meer voorraad creëren. Dat anderzijds consumenten minder uitgeven aan computers, tablets, smartphones en consoles zorgt ervoor dat er meer voorraad overblijft bij de fabrikanten.
Dat er minder producten verkocht worden, heeft verschillende redenen. Zo is thuiswerken minder vaak nodig en dus neemt de noodzaak voor een PC thuis ook af. Anderzijds meldt The Wall Street Journal dat consumenten ook voorzichtig zijn met grote aankopen door de angst voor een mogelijke recessie in de toekomst.

Minder PS5 en Xbox Series X voorraad

De afgelopen jaren was er juist een enorme vraag naar de chips en konden tal van producten niet in de aantallen geproduceerd worden waarop men hoopte. Zo konden er onder andere minder PS5-consoles geproduceerd worden en had ook Microsoft het moeilijk met het maken van de Xbox Series X. Gelukkig wordt dat nu beter.

Populair Nieuws