Cyberpunk 2077 zal direct speelbaar zijn op PS5 en Xbox Series X

News
maandag, 22 juni 2020 om 9:45
cyberpunk 2077f1593030216
Onmiddellijk nadat CD Project Red aankondigde dat de release van Cyberpunk 2077 uitgesteld is naar november, was de verwachting dat de game mogelijk een launch-game zou worden voor de PS5 en Xbox series X. In gesprek met investeerders heeft de ontwikkelaar hier een toelichting op gegeven.

Eerst naar de huidige generatie consoles

Hoewel de releasedatum van Cyberpunk 2077 nu precies valt in de periode waarin zowel de Xbox Series X als de PlayStation 5 moeten lanceren heeft CD Project Red tot nu toe niet veel losgelaten over de next gen versies van de game. Men richt zich in eerste instantie op de huidige generatie consoles. Dat is niet verwonderlijk, de userbase van de huidige generatie bedraagt meer dan 100 miljoen spelers, alleen al op de beide consoles, terwijl er van de nieuwe consoles voorlopig nog niet één exemplaar verkocht is.

Toch heeft CD Project Red aangegeven dat Cyberpunk 2077 niet alleen speelbaar zal zijn op de nieuwe consoles, maar meteen ook een visuele upgrade zal krijgen die gebruikmaakt van de extra rekenkracht van de beide next-gen consoles. Voor de migratie van de Xbox One naar Xbox Series X was dit al bekend aangezien Microsoft Cyberpunk 2077 als voorbeeld stelde van Smart Delivery, maar voor de PlayStation 5 was dit nog niet bekend. Mede omdat Sony geen vergelijkbaar Smart Delivery programma heeft.
cyberpunk 2077f1608508555

Later verbetering op de volgende generatie

Met de Smart Delivery functie faciliteert Microsoft dat een game zowel op de Xbox One als op de Series X zal draaien en dat games er automatisch mooier uitzien door gebruik te maken van onder andere automatische toevoeging van HDR. Bovendien verzorgt de functie dat voortgang op de Xbox One overdraagbaar is naar de Series X, waardoor er meteen verder gespeeld kan worden.
Een dergelijke functie ontbreekt bij de PlayStation 4 en 5. Sony laat aan de ontwikkelaars over om de overstap te faciliteren, hoewel het Sony er veel aan gelegen is om dit voor zo veel mogelijk games wel zo te laten zijn. Naast dat de game dus meteen vanaf de launch speelbaar zal zijn op de nieuwe consoles van Sony en Microsoft, heeft CD Project Red ook aangegeven dat er nog een grote update van het spel zal komen, speciaal voor de next gen consoles. Die update zal alleen pas volgend jaar verschijnen, en gelden voor zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X.

Ongetwijfeld zullen we meer details te zien krijgen tijdens het Night City Wire evenment dat volgende week plaats zal vinden.