Cyberpunk 2077 uitspelen kan zonder de main quest te doen

  Ondanks alle vertragingen komt de release van Cyberpunk 2077 steeds dichterbij. Nieuwe details over de game blijven dan ook langzaam binnendruppelen, bijvoorbeeld over de structuur van de game. Het lijkt erop dat je Cyberpunk 2077 uit kunt spelen zonder de main quest af te ronden.

  In een interview met de Poolse site Spider’s Web gaf lead quest designer Pawel Sasko een inkijkje in de structuur van Cyberpunk 2077. Daaruit bleek dat de main quest niet de enige manier zal zijn om de game uit te spelen. Zijmissies en subplots hebben namelijk een sterke invloed op het verhaal.

  [De subplots] veranderen de hoofdverhaallijn van de game en ze doen dat op een manier die ervoor zorgt dat je het hoofdverhaal misschien niet eens afrondt, maar toch de game uitspeelt en een ander epiloog krijgt dan een speler met een ander lifepath, die andere keuzes heeft gemaakt, andere personages heeft ontmoet en daar relaties mee heeft gevormd.

  -Pawel Sasko, lead quest designer van Cyberpunk 2077

  RPG tot in het extreme

  In RPGs veranderen de keuzes van de speler wel vaker de uitkomst van het verhaal van de main quest. Daar zijn het tenslotte role-playing games voor. Het lijkt erop dat Cyberpunk 2077 dit veel verder door gaat voeren dan de gemiddelde RPG. De invloed van je keuzes beginnen al bij het lifepath dat je aan het begin van de game kiest. Afhankelijk daarvan zul je sommige personages op andere manieren en op andere momenten in het spel ontmoeten.

  Hoeveel eindes CD Projekt RED heeft kunnen schrijven en programmeren zullen we tegen het einde van dit jaar weten. Op 19 november komt Cyberpunk 2077 uit op Xbox One, PS5, en PC. Ook zal de game uitkomen voor PS5 en Xbox Series X.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.