Cyberpunk 2077 snelst verkopende PC game ooit!

News
maandag, 14 december 2020 om 11:00
cyberpunk 2077f1608508555
Door het coronavirus hebben veel mensen hun vakantie moeten overslaan en dat hebben uitgevers van games gemerkt. Titels die dit jaar lanceren vliegen namelijk al warme broodjes over de toonbank. Cyberpunk 2077 is nu zelfs de snelst verkopende PC game ooit!
We hebben er lang op moeten wachten, maar sinds afgelopen donderdag ligt Cyberpunk 2077 eindelijk in de winkels. Dat veel mensen naar de game uitkeken wordt wel duidelijk aan de cijfers die ontwikkelaar CD Projekt RED via Twitter heeft gedeeld. Maar liefst acht miljoen mensen hadden een pre-order voor de game.
Omdat we niet met z’n allen de deur uit kunnen, is Cyberpunk 2077 ook met name digital gekocht. 74 procent van de pre-orders waren digitaal, wat met de huidige maatregelen niet heel verrassend is. Wat voor velen waarschijnlijk wel als een verrassing zal komen is dat maar liefst 59 procent van de pre-orders voor PC waren en de overige 41 procent voor de consoles.
Met alleen al pre-orders is de PC versie van Cyberpunk 2077 op launch day 4,72 miljoen keer verkocht. Daarmee walst het over World of Warcraft Shadowlands heen als de snelst verkopende PC game ooit. De titel van Blizzard werd namelijk 3,7 miljoen keer verkocht op de eerste dag.

Waarom is de PC versie zo populair?

Dat de PC versie van Cyberpunk 2077 het zo goed doet ten opzichte van de consoles is opvallend, maar niet geheel verrassend. Veel console gamers zullen Night City op de best mogelijke manier willen beleven en dat dus willen doen op de PlayStation 5 of Xbox Series X. De echte next-gen versie van de game komt alleen pas in 2021, terwijl spelers op PC wel vanaf dag één met alle toeters en bellen aan de slag kunnen. Wanneer meer mensen een next-gen console in huis hebben en de bijbehorende update voor Cyberpunk 2077 is gekomen - inclusief de nodige bugfixes - zullen de verkopen voor consoles waarschijnlijk omhoog schieten.