Cyberpunk 2077 heeft een nieuwe regisseur

News
vrijdag, 28 mei 2021 om 15:30
cyberpunk 2077 2f1593100430
De geplaagde Cyberpunk 2077 heeft een nieuwe regisseur gekregen. De game, waar sinds de release in december, wordt nog steeds bijgewerkt met constante updates om de open-world titel daadwerkelijk in goed speelbare staat te krijgen op de PlayStation 4 en Xbox One. Nu neemt Gabriel Amatangelo het stokje van Adam Badowski over als game director en gaat Amatangelo leiding krijgen over de ontwikkeling van de uitbreidingen van de game.
Binnen CD Projekt RED, de Poolse studio achter Cyberpunk 2077, wordt er flink wat geschoven binnen het management. Zo krijgt Badowski namelijk een andere functie binnen het bedrijf. Welke positie hij precies krijgt, is niet duidelijk behalve dat het om een leiderschapsfunctie gaat.
Amatangelo werkt sinds januari 2020 voor de Poolse studio en kwam oorspronkelijk binnen als creative director volgens zijn LinkedIn-pagina. Daarvoor had hij vergelijkbare functies bij EA, BioWare en het voormalige QC Games.
cyberpunk 2077 dificultadf1623074373

Cyberpunk 2077 zorgde voor veel veranderingen

De lancering van Cyberpunk 2077 heeft in een half jaar veel veranderd binnen CD Projekt RED. De gebroken lancering van de game zorgde bijvoorbeeld voor een masale 2.0 transitie. Zo liet het bedrijf weten in een investeerdersbijeenkomst. Zo wordt de bedrijfscultuur op de schop genomen rondom marketing en groei. Verder worden er aanpassingen gemaakt die voor een gezondere omgeving voor de werknemers moet gaan zorgen, terwijl er ook wordt gekeken naar hoe het bedrijf meerdere games tegelijkertijd kan ontwikkelen.
Konrad Tomaszkiewicz maakt alleen geen onderdeel van de plannen uit. De design director van Cyberpunk 2077 nam eerder dit jaar ontslag na een onderzoek rondom Tomaszkiewicz. Hij zou namelijk pestgedrag op de werkvloer vertonen, maar uit het onderzoek bleek daar geen bewijs voor te zijn. De design director stapte daarna op omdat hij geen angst of stress bij de werknemers wilde veroorzaken.

Populair Nieuws