Hoe werkt de streamingdienst MyLum?

Article
zaterdag, 25 september 2021 om 17:00
mylumf1632402861
Nederland kent een breed aanbod aan streamingdiensten. De grootste zijn Netflix, Disney+ en Videoland. De meeste streamingdiensten zijn Amerikaans en het aanbod is vooral Engelstalig. Is er dan geen streamingdienst die zich richt op Europese films & series? Deze is er zeker, namelijk MyLum.
Het platform myLum ging vroeger door onder de naam Lumière Series, misschien komt deze naam bekend voor. De naam is daarna veranderd in MyLum. Het platform biedt verschillende Europese films & series aan. De films die het platform aanbiedt zijn meer voor de arthouse liefhebber. Het zijn kleinere films die zich meer op de artistieke kant van films richten, inplaats van de grote commerciële titels.

Een abonnement werkt anders dan Netflix of Disney+

MyLum is geen streamingdienst zoals we gewend zijn van Netflix of Disney+. Het soort aanbod is anders, maar hoe het abonnement werkt verschilt ook erg. Bij Netflix of Disney+ kan je met een abonnement het volledige aanbod bekijken. Bij MyLum is dat net wat anders. Daar moet je de films of series los kopen.
Je kan hier een abonnement voor nemen, maar dat hoeft niet. Je kan namelijk een gratis account aanmaken. Je wordt ook op de hoogte gehouden van nieuwe films en series die worden toegevoegd aan het platform. Als je toch een abonnement afsluit krijg je iedere maand credits om gratis films & series aan te schaffen. De titels die je aanschaft blijven altijd van jou.
Naast credits krijg je ook een aantal andere voordelen, MyLum noemt dit fanvoordelen. Elke eerste aflevering van een serie is voor kijkers gratis, hierdoor kan je beslissen of je een serie wel of niet wilt aanschaffen. Aan het begin van iedere maand krijg je drie series te zien waar je uit mag kiezen om gratis aan te schaffen. Je krijgt ook toegang tot extra podcasts, interviews en behind de scenes rond series.
Naast deze vaste fan voordelen zijn er ook een aantal tijdelijk voordelen. Zo kosten Zweedse series soms bijvoorbeeld 10 euro inplaats van de gebruikelijke 12,50.

Hoe is MyLum te bekijken?

MyLum is te zien via de TV, Smartphone, iPad of tablet. Het platform is te bekijken vanuit de browser, maar MyLum heeft ook een eigen app. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.
MyLum heeft ook een soort online Film Festival. Als je hier aan mee wilt doen kan je een ticket kopen voor 19,99 euro. Tijdens een festival zijn de eerste twee afleveringen van nog te verschijnen series beschikbaar. Aan het einde kan je twee van deze series uitkiezen om te houden.
De volgende editie is al bekend. Deze zal verschijnen op 24 april en duurt tot 30 april. De vijf series die dan te kijken zijn zijn: The Pleasure Principle, Snow Angels, Sisterhood en We Are Who We Are, en het tweede seizoen van Lyckovicken.

Wat zijn de kosten?

Een account maken kost geen geld, dat is gratis. De series & films kosten wel geld. Een serie kost 12,50 en een film 5,99 of 6,99 euro. Als je de voordelen wilt hebben die hierboven genoemd zijn moet je 'fan' worden van de dienst. Dit kost je 7,99 euro per maand.
Naast films kopen biedt MyLum ook nog een dienst aan die Cinema bij jou Thuis wordt genoemd. Je kan hier films kijken die recent in de bioscoop te zien waren. Deze kan je via MyLum kijken voor 3,99 of 4,99. Je kan ook premières kijken, maar deze kosten 8 euro. Deze films zijn 48 uur beschikbaar.
De dienst is dus geen Netflix of Disney+ waar je iedere maand een bedrag overmaakt en een groot assortiment aan films & series hebt om naar te kijken. Je hebt dan wel het voordeel dat je van alle series de eerste aflevering kan zien, om de rest te zien kost dat je dan wel 12,50 per serie. Als je dan de voordelen wilt hebben om iedere maand gratis een serie aan te schaffen moet je 7,50 betalen.
Het voordeel is dat als je film of serie eenmaal gekocht hebt deze ook van jou blijft en niet verdwijnt zodra het zoals Netflix bijvoorbeeld uit het aanbod verdwijnt.