CoronaMelder-app nu te downloaden, dit doet de app

News
maandag, 17 augustus 2020 om 14:15
pexels photo 3951600f1597653396
De Nederlandse CoronaMelder-app van de Rijksoverheid (RIVM) is vanaf vandaag door iedereen te downloaden. De iOS en Android app is alleen nog niet voor iedereen actief. Per 1 september is de app voor iedereen toegankelijk. Dit is wat de app doet.
De CoronaMelder-app van Rijksoverheid (RIVM) kan gratis gedownload worden door Android gebruikers in de Google Play Store. Apple gebruikers kunnen de app krijgen in de App Store. Op het moment van schrijven is de app nog niet voor iedereen actief, maar het kan nooit kwaad om deze vast te installeren. Gebruikers die wonen in Drenthe, Gelderland-Zuid, Ijsselland, Noord- en Oost Gelderland en Twente kunnen er wel al mee aan de slag. Vanaf 1 september wordt de app landelijk in gebruik genomen.

Wat doet de Coronamelder-app?

De CoronaMelder-app is een handige tool waarmee je kunt controleren of je risico loopt besmet te zijn met het virus. De app waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met het coronavirus. Hierdoor kun je op tijd ingrijpen en je laten testen. Daarbij geeft de app je de mogelijkheid om te voorkomen dat je anderen in je buurt besmet.
De app geeft een melding als je minstens 15 minuten in de buurt van een besmet persoon bent geweest. Die persoon moet dan wel de app zelf in gebruik hebben of geregistreerd staan als iemand die besmet is. De melding hoeft niet direct te komen, maar kan later ook gegeven worden. Dit gebeurt namelijk pas als een gebruiker van de app corona blijkt te hebben. Je kan dus ook op vrijdag een melding krijgen als je bijvoorbeeld op maandag bij iemand in de trein zat die corona blijkt te hebben. De CoronaMelder werkt via Bluetooth en dus niet via GPS (hoewel dit wél aan moet staan), waardoor je locatie niet gedeeld wordt of wie je bent.
Lees alles over de CoronaMelder-app op de speciale website die RIVM in het leven geroepen heeft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties