Control krijgt Ultimate Edition en beperkte next-gen upgrade

  Remedy heeft een Ultimate Edition bekendgemaakt van de hitgame Control. Tegelijkertijd maakte de uitgever bekend dat alleen deze Ultimate Edition een gratis next-gen upgrade zal krijgen. De standaard editie van de game blijft dus achter op de huidige generatie.

  Remedy heeft bekendgemaakt dat er een Ultimate Edition uit zal komen van Control. Control is een action adventure game ontwikkeld door Remedy Entertainment en uitgegeven door 505 Games. De game verscheen op 27 augustus 2019 voor PlayStation 4, Windows en Xbox One.

  Nu komt er dus een Ultimate Edition die zal bestaan uit de basisgame en de beide uitbreidingen The Foundation en AWE. Ook de endgame mode The Expeditions, photo mode en alle content updates zullen aanwezig zijn in deze nieuwe uitgave.

  Control next-gen upgrade niet voor bestaande edities

  Naast deze mooie aankondiging van de Ultimate Edition had Remedy ook slecht nieuws voor wie de game al heeft. Er zal een gratis next-gen upgrade komen, maar deze upgrade zal alleen beschikbaar komen voor wie de Ultimate Edition bezit. Eigenaren van de basisgame staan dus in de kou. Zij hebben geen recht op de upgrade voor next-gen. Dit is een aparte move van Remedy en 505 Games. Noch de ontwikkelaar, noch de uitgever heeft uitgelegd waarom deze keuze gemaakt is.

  Remedy en 505 Games zijn niet de eerste die geen gratis upgrade voor alle spelers ter beschikking stelde. Eerder koos ook 2K ervoor de next-gen editie van NBA 2K21 duurder te maken dan de versie voor de huidige generatie en alleen upgrades aan te bieden voor duurdere edities van de game.

  Control Ultimate Edition verschijnt later dit jaar

  De Control Ultimate Edition kent een nogal uiteenlopende verzameling releasedata. De game zal als volgt uitkomen:

  • 27 augustus verschijnt de game op Steam
  • 10 september komt de game in de Epic Games Store en digitaal op PlayStation 4 en Xbox One
  • Eind 2020 komt de fysieke editie voor PlayStation 4 en Xbox One uit
  • Ook eind 2020 komt de digitale editie voor PlayStation 5 en Xbox Series X uit
  • Begin 2021 komt de fysieke editie voor PlayStation 5 en Xbox Series X uit

  Alle edities zullen €39.99 kosten.

  Control Ultimate Edition

  Verkijgbaar vanaf 27 august 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.