Capcom waarschuwt voor nep-Resident Evil mails

News
donderdag, 11 maart 2021 om 8:15
resident evil village ps5 screenshot 03 24jul20f1604661159
Resident Evil Village komt in mei uit en heeft inmiddels al even geleden een toffe demo gehad. Op het moment gaan er mails rond over early access voor de Capcom game, maar de ontwikkelaar waarschuwt dat deze nep zijn.
Sommige gamers krijgen een erg leuk bericht van noreply(at)capcom(punt)com in hun mailbox met de melding dat ze eerder met Resident Evil Village aan de slag kunnen. Deze Early Access Invitations zijn volgens een wel officiële mail vanuit Capcom alleen nep. Gebruikers moeten op een link klikken en een bestand downloaden, waarna de game speelbaar zou zijn. De game komt dus niet in early access maar staat gewoon gepland voor iedereen op 7 mei 2021.
kawvb7npbfujw5riba3df1615446492

Mails door lek in klantenbestand Capcom

De mails kunnen naar Capcom klanten gestuurd worden door een lek dat eerder in het klantenbestand is gekomen. Eind afgelopen jaar werd Capcom getroffen door een datalek waarbij ruim 390.000 records van klantgegevens op straat kwamen te liggen. Hierbij zijn ook mailadressen gestolen. Deze zijn nu ingezet door hackers om nog eve neen extra cent op te leveren.
Resident Evil Village belooft groter dan de voorgaande game te worden en daarmee extra veel gruwelen te brengen. Voor de absolute fan ligt er bovendien een toffe collector's edition in het verschiet, maar daarvoor moet je flink in de buidel tasten.