Capcom teaset aankondiging met countdown

News
maandag, 14 februari 2022 om 18:30
2022 02 14 street fighter v ryuf1644853156
Capcom heeft een countdown-website gelanceerd. Deze telt af naar 21 februari. Het is niet duidelijk wat er dan wordt onthuld, maar er zijn vermoedens dat het met de Street Fighter-franchise te maken heeft.
Op de site van Capcom is nu een countdown timer te vinden die over een week afloopt. Met zo’n lange aanloop lijkt het waarschijnlijk dat het een aankondiging van formaat is. Om 7.00 uur op 21 februari weten waar het om gaat.
Capcom laat op dit moment nog niet weten waar er naar afgeteld wordt. Aan het ontwerp van de aftellende klok is niets te zien. Ook is er op de site geen tekst te zien waar een hint uit te halen valt.

Gaat de aankondiging over Street Fighter?

Toch zijn er al vermoedens over wat Capcom gaat aankondigen. De timer loopt namelijk af op de laatste dag van het Capcom Pro Tour Street Fighter-toernooi. De wedstrijden van die dag beginnen zes uur voordat deze klok afloopt, dus het lijkt niet onwaarschijnlijk dat het de bedoeling is om het toernooi af te sluiten met een klapper van een aankondiging.
De Street Fighter-franchise viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum. Capcom heeft al eerder aangegeven daar bij stil te willen staan. Mogelijk komt er een Street Fighter VI aan, maar of dat over een week wordt aangekondigd is de vraag. Toch doet het moment waarop de klok afloopt vermoeden dat ook als er geen zesde Street Fighter wordt aangekondigd, dit alles toch iets met de Street Fighter-franchise te maken heeft.
Overigens heeft Capcom het druk met aankondigingen. Er wordt bijvoorbeeld ook binnenkort iets onthuld rondom Resident Evil.