Call of Duty Warzone-ontwikkelaar bijna 50 procent gegroeid in één jaar

News
dinsdag, 20 juli 2021 om 17:30
call of duty warzonef1583833409
Raven Software, de studio die verantwoordelijk is voor Call of Duty Warzone, is bezig aan een flinke groei. Volgens Video Games Chronicle is de ontwikkelaar namelijk met bijna 50 procent gegroeid in slechts één jaar tijd.
Call of Duty Warzone is extreem populair. In één maand tijd wist de battle royale shooter maar liefst 50 miljoen spelers te verwerven en in iets meer dan een jaar is dat aantal gegroeid tot de mijlpaal van 100 miljoen spelers. Het project mag dan ook zeker een groot succes worden genoemd, wat grotendeels op het conto komt van ontwikkelaar Raven Software.
Om aan alle verwachtingen te blijven voldoen is de studio het laatste jaar dan ook flink uitgebreid. Volgens een onderzoek van Video Games Chronicle zijn er het afgelopen jaar ruim 100 nieuwe medewerkers aangenomen. Daaronder vallen op z’n minst twaalf producenten, bijna veertig programmeurs en testers, meer dan dertig artiesten en animatoren, tien ontwerpers en één nieuwe regisseur. Laatstgenoemde is Ted Timmins, die tot voor kort nog de game director van Far Cry 6 was.

Groei Raven Software nog niet voorbij

Video Games Chronicle heeft onderzoek gedaan door de LinkedIn-profielen van werknemers bij Raven Software op te zoeken en te vergelijken. Daaruit blijkt dat er momenteel ongeveer 350 medewerkers bij het bedrijf werken, tegenover 250 vorig jaar. Dat is een enorme groei voor een ontwikkelaar die tot voor kort alleen ondersteunend werk deed voor andere Call of Duty games.
Maar het is duidelijk dat Raven Software een ontwikkelaar aan het worden is dat op haar eigen voeten kan gaan staan. Het houdt namelijk ook niet op bij de 100 nieuwe medewerkers die afgelopen jaar de studio zijn gaan versterken. Momenteel staan er ook nog 41 vacatures open bij Raven Software, waarmee het totaal aantal werknemers richting de 400 gaat.

Populair Nieuws

Laatste Reacties