Call of Duty Warzone heeft nu 2FA authenticatie en cheaters zijn boos!

  Afgelopen week voegde Infinity Ward Two-Factor-authentication toe aan de PC versie van de gratis CoD Warzone. Meestal is dat om je account te beschermen tegen hackers, maar dit keer is het resultaat anders: cheaters klagen steen en been!

  Het lijkt wel of ontwikkelaars meer tijd kwijt zijn aan het bevechten van cheaters dan aan het ontwikkelen van leuke games en features. Vooral de Free to Play game Call of Duty: Warzone is een constant gevecht tussen Infinity Ward en 'gamers' die hun gebrek aan skills compenseren met cheats en trucjes. Eerder maakte Infinity Ward al bekend honderdduizenden accounts te hebben geblokkeerd in de strijd tegen deze spelbedervende cheaters. Probleem is: een nieuw account is zo gemaakt, waardoor de cheaters met een nieuwe identiteit gewoon weer verder kunnen spelen.

  Nu heeft Infinity Ward de cheaters een gevoelige klap gegeven door 2FA toe te voegen. Ieder account moet via een mobiel telefoonnummer gevalideerd worden voordat er gespeeld kan worden. Zodra een cheater betrapt wordt, wordt ook dat telefoonnummer geblokkeerd als validatie-middel. Een mobiel telefoonnummer is natuurlijk een stuk moeilijker en kostbaarder nieuw aan te schaffen, waardoor de eindeloze stroom aan cheat-accounts een halt toegeroepen is.

  Natuurlijk zullen cheaters niet helemaal verdwijnen, ook omdat in sommige landen mobiele nummers heel goedkoop te krijgen zijn, maar alles wat het aanmaken van cheat-accounts moeilijker maakt is meegenomen. Dat de maatregelen werken is de merken op de sites waar dergelijke cheats aangeboden worden. Op reddit zijn een aantal posts van cheaters geplaatst waaruit de frustratie blijkt. Eerlijk gezegd kunnen wij hier weinig medelijden mee hebben.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.