XGN Redactie in 10 vragen: Mark Zwartkruis

Article
zaterdag, 16 mei 2020 om 11:00
mark zwartkruisf1589197123
Jullie zien de namen van de verschillende redactieleden natuurlijk regelmatig langs komen bovenaan de artikelen die we schrijven, of ziet ze voor de camera in onze video items, maar we willen jullie ook wat nader kennis laten maken. Daarom stellen we iedereen tien vragen. Vandaag vuren we die af op Mark Zwartkruis. Ofwel, Mark in 10 vragen!
1. Geef een korte introductie van jezelf
Hoi ik ben Mark, een nog vrij nieuwe (freelance) redacteur bij XGN. Met veel plezier duik ik in de pen voor leuke artikelen over games en films. Daarnaast ben ik een liefhebber van cabaret, anime en voetbal.
2. Hoe ben je bij XGN beland?
Enkele jaren geleden schreef ik als hobby voor een kleinere gamesite. Dit was voor een tijdje leuk om te doen, maar toen ik als redacteur werd aangenomen bij een mediabedrijf, werd mijn leven een stuk drukker. Ik wou naast mijn main job wel graag blijven schrijven over iets waar mijn passie lag, maar zocht een nieuwe uitdaging. Na een kort uitstapje als freelance redacteur zaterdagvoetbal voor de Gelderlander, begon het toch weer te kriebelen en besloot ik die nieuwe uitdaging binnen de game-industrie te zoeken. Toen ik XGN benaderde mocht ik al snel op gesprek komen. Zo zie je maar weer dat in jezelf investeren op de lange termijn altijd uitbetaalt!
top 5 beste voetbalfilms 118195
3. Wat vind je het leukste van werken bij XGN?
Naast de kans om te schrijven over diverse onderwerpen en gave events, is het werken voor XGN niet alleen leuk, maar ook goed voor me. Het studentenleven waarin ik zeeën van tijd had om te gamen ligt toch alweer een aantal jaar achter me en soms werd ik zo druk met van alles en nog wat dat het gamen er heel erg bij inschoot. Ik wou niet de zoveelste grown-up worden voor wie gamen iets was van “in zijn jeugd” en “voordat het serieuze leven begon”, bla bla bla. Het is een belangrijke hobby en via mijn werk bij XGN blijf ik er intensiever mee verbonden (en gamen voor werk is natuurlijk het beste excuus). Ook is het een goede manier om met de industrie in contact te blijven waar ik ooit fulltime in werkzaam hoop te zijn.
4. Als XGN er niet was geweest, waar had je dan nu gewerkt?
Als XGN er niet was geweest, had ik ongetwijfeld geprobeerd om een leuke freelance klus te scoren bij een andere game of entertainmentsite. Voetbal is ook één van mijn passies en het lijkt me heerlijk om ooit aan te kunnen schuiven bij een livestream van Voetbal International of een uitzending van Veronica Inside.
5. Welke gameserie vind je het allerleukste,en welke gameserie heb je echt een hekel aan?
NieR Automata is mijn lievelingsgame op de PS4 maar ik heb nooit een andere titel uit de serie gespeeld. Als ik een serie moet aanwijzen zal het toch Zelda zijn. Mijn beste gameherinneringen uit mijn jeugd komen daar vandaan en sinds kort ben ik vol plezier Breath Of The Wild gaan spelen. Een echte hekel aan een gameserie heb ik niet echt. Assassins Creed werd vervelend in die periode dat er elke zes tot twaalf maanden een nieuwe uitgebracht leek te worden. Ook heb ik lichte irritatie richting de meeste anime vechtgames, omdat er vaak zoveel meer potentie in het verhaal zit dan wat ze ervan maken.
nier automata pc release bevestigd 96278
6. Wat is je favoriete tv serie (huidig of uithet verleden)
Naruto & Naruto Shippuden. Wat een heerlijke serie is dat. Het is zo immens groot dat je met de personages verbonden raakt op een manier die voor mij zeldzaam is. Je hebt zoveel tijd met ze doorgebracht dat je met ze mee gaat voelen. Naruto is de enige serie/film die me ooit aan het huilen kreeg.
7. Marvel of DC?
Marvel voor mij. Infinity War vond ik echt geweldig en heb ik zelfs vier keer in de bioscoop gezien. Wat een epische film was dat. Jammer dat Endgame (in mijn ogen) een stuk minder was.
8. Star Wars of StarTrek?
Star Wars, al moet ik toegeven dat ik Star Trek nooit echt een kans heb gegeven.
the mandalorianf1642078462
9. Xbox,PlayStation of Switch?
Had je me dit enkele maanden geleden gevraagd had ik zonder na te denken Playstation gezegd, maar deze Nintendo Fanboy van vroeger besloot de corona quarantaine wat op te vrolijken door een Switch aan te schaffen en ik moet toegeven dat het apparaat indruk op me maakt. Voor nu zeg ik nog PS4, omdat die me zoveel uren gameplezier heeft gegeven de afgelopen jaren met Persona 5, Spider-Man, Nier Automata, Uncharted 4 en noem maar op.
10.Als laatste, wat moeten we echt nog van je weten?
Ik ben een beetje een warhoofd en raak snel het overzicht kwijt, maar mijn passie voor wat ik doe en dat ik graag iets moois wil bereiken in mijn leven, blijf ik in het zicht houden. Hiervoor wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Het lijkt me dan ook heel leuk om wat meer te gaan doen met video’s, vlogs, livestreams of podcasts in de nabije toekomst. Lekker praten over games en films en proberen de kijkers daarin mee te nemen lijkt me erg tof.