Call of Duty Modern Warfare update laat PC spelers onderdelen deïnstalleren

News
woensdag, 14 oktober 2020 om 13:30
cod modern warfaref1574845413
Op het gebied van gameplay wordt Call of Duty Modern Warfare geprezen, maar spelers zijn niet blij met de grootte van de game op PC. Met een nieuwe update wordt het daarom mogelijk om bepaalde onderdelen te deïnstalleren.
Games worden vandaag de dag steeds groter als het aankomt op bestandsgrootte. Daar kunnen ontwikkelaar simpelweg niet om heen met textures voor hoge resoluties, audiobestanden van een hoge kwaliteit en pre-rendered cutscenes. Toch maken sommige games het wel heel erg bont.
Zo is Call of Duty Modern Warfare op PC maar liefst 175GB groot, wat voor veel spelers vaak al het leeuwendeel is van hun SSD. Gelukkig heeft ontwikkelaar Infinity Ward daar nu een oplossing voor gevonden, die wordt geïntroduceerd in de oktober update, dat heeft Paul Haile van IW laten weten via Twitter. De patch zelf is wel 20GB groot op PC, maar vervolgens kan je via de Battle.net launcher kiezen welke onderdelen je geïnstalleerd wil hebben. Speel je bijvoorbeeld nooit de singleplayer campagne of Spec Ops, dan kan je die gewoon deïnstalleren om ruimte te besparen. Opvallend genoeg is het alleen niet mogelijk om Call of Duty: Warzone te verwijderen, de gratis Battle Royale modus.

Vanaf wanneer is de Modern Warfare update beschikbaar?

De update voor Call of Duty Modern Warfare is vanaf vandaag beschikbaar om te downloaden. Naast de mogelijkheid om bepaalde onderdelen te verwijderen, zal de patch ook een aantal bugs fixen en wapens aanpassen. Zo krijgt de SP-R 208 opnieuw te maken met een nerf, deze keer de minimale schade die het aanricht over een lange afstand, en krijgt de Kar98 een buff. Dat wapen wordt juist effectiever gemaakt over lange afstanden.

Populair Nieuws