Call of Duty pakt cheaters nu op extreme manier aan

News
maandag, 20 juni 2022 om 10:00
call of duty warzone vanguardf1655205939
Call of Duty cheaters hebben een slecht weekend beleefd. Activisions Team RICOCHET heeft namelijk een nieuwe manier gevonden om cheaters te straffen. Deze keer is de methode alleen wel heel opmerkelijk, want de wapens van cheaters worden weggehaald zodat cheaters niet meer kunnen spelen.
Activisions gevecht tegen cheaters in Call of Duty wordt naar een nieuw niveau getild. Er is weer een manier bedacht om cheaters in de game aan te pakken, namelijk door de wapens van valsspelers weg te halen. De nieuwe methode wordt Disarm genoemd en voegt zich bij Damage Shiled en Cloaking, twee eerdere initiatieven van team RICOCHET.
In een blogpost gaat het team in meer detail in op Disarm. Het systeem zorgt ervoor dat zodra een cheater ontdekt wordt in de game deze gelijk zijn wapens verliest. Alle schietijzers die de valsspeler in handen heeft, worden weggehaald. Daar stopt het Disarm-systeem alleen niet. Ook de vuisten van de cheaters worden weggehaald omdat deze ook gebruikt kunnen worden om andere spelers mee te slaan.
Duidelijk is dat het team zelf de creatieve oplossing erg leuk vindt. Zo wordt in de blogpost gemeld dat er genoten wordt van de reacties van cheaters wanneer het systeem gebruikt wordt om cheaters te stoppen. Er wordt alleen niet verwacht dat er veel clips van worden gedeeld online.
call of duty warzone pacificf1645432162

Call of Duty pakt cheaters aan met Disarm, Cloaking en Damage Shield

Disarm is de nieuwste vorm van anti-cheat die Activision achter de schermen toevoegt, maar de eerste is het niet. Eerder werd Damage Shield al toegevoegd als afweersysteem voor Call of Duty-games. Deze zorgt ervoor dat spelers extra beschermd worden tegen cheaters, waarmee spelers de kans krijgen om te reageren op valsspelers.
Anderzijds is er ook Cloaking. Via deze techniek worden slachtoffers van cheaters onzichtbaar gemaakt wanneer ze geraakt worden. Op die manier zouden cheaters meer moeite moeten hebben met het raken van de normale spelers. De nieuwe Disarm-techniek komt hier nu dus bij en moet in de huidige Call of Duty-titels die van RICOCHET gebruikmaken te vinden zijn.
Momenteel valt Call of Duty Warzone hieronder, maar natuurlijk ook Call of Duty Vanguard. Binnenkort komt ook het volgende deel in de bekende shooterreeks. Dit jaar verschijnt Call of Duty Modern Warfare 2 namelijk, een vervolg op de reboot uit 2019 en niet te verwarren met Call of Duty Modern Warfare 2 uit 2009.